Здавати Бахмут ніхто не буде, – Зеленський

Президент і Верховний Головнокомандувач Володимир Зеленський заявив, що виведення українських військ із фронтового Бахмута Донецької області не буде.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів під час пресконференції за підсумками саміту Україна-ЄС, повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

Здавати Бахмут ніхто не буде. Боротимемося, скільки зможемо“, – сказав президент.

Він також зауважив, що у Збройних сил є шанс не допустити реваншу (наступу) Росії на сході України до моменту зміцнення ЗСУ відповідною зброєю від країн-партнерів.

“Ми вважаємо – розвідка і військові, – що посилюватиметься тиск на сході нашої держави. Росія хоче реваншу. І цього реваншу вони хочуть саме там, де він їм дуже потрібен.

Наше завдання – не дати їм цієї можливості до моменту зміцнення нашої армії відповідною зброєю. Вважаю, що у нас є шанс”, – зазначив Зеленський.

Раніше командувач Розвідувальним центром Сил оборони Естонії полковник Марго Гросберг заявив, що утримуючи Бахмут, українські сили виграли час для створення нових ліній оборони, тому найближчим часом вони, найімовірніше, підуть із міста.

Читайте також:
Війна триватиме цілий рік, Україні радять тягнути час до надходження “леопардів” і відійти з Бахмута

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна