Україна дала згоду на візит главі МЗС Бельгії, яка незаконно відвідувала Крим

Офіційний Київ дав згоду на візит до України у складі бельгійської урядової делегації міністра закордонних справ Аджі Лябіб. Її приїзд досі не погоджували через її незаконну поїздку жінки до окупованого Криму ще в ролі журналістки, за яку вона врешті попросила пробачення.

Про це 27 листопада повідомляє “Європейська правда“.

Із твіттера Аджі Лябіб відомо, що вона прибула до Києва разом із прем’єр-міністром Александром де Кроо, разом з ним була на зустрічі із Зеленським на Банковій, мала зустрічі з громадськими активістами, а в неділю відвідала Бородянку.

Також час візиту в суботу 26 листопада де Кроо оголосив, що Бельгія зробить внесок у розмірі 10 млн євро в ініціативу для постачання українського зерна до найбідніших країн Азії та Африки. Цього ж дня  стало відомо, що Бельгія планує надати Україні мобільні лабораторії та морські дрони.

Контекст

Як відомо, після призначення Аджі Лябіб на посаду очільниці МЗС політичні опоненти пригадали їй поїздку до окупованого Криму, куди вона їздила як журналістка. Після розголосу в МЗС України заявили, що “не закриватимуть очі” на ситуацію.
Сама вона відмовлялася перепрошувати за свій візит у Крим через територію РФ в рамках пропагандистської програми.

Вже на посаді Лябіб написала українському колезі Дмитру Кулебі листа, в якому висловила підтримку Україні, наголосивши на належності Криму та Донбасу до України. Згодом на полях неформальної зустрічі європейських глав МЗС у Празі Лябіб зустрілася з Кулебою і пояснила свій візит до окупованого Криму, визнавши порушення при перетині кордону. Перший час після того про можливість візиту Аджі Лябіб до Києва не згадували – хоча вона висловлювала таке бажання.

Читайте також:
Очільниця МЗС Бельгії визнала, що порушила закон під час візиту в Крим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна