Прем’єр Бельгії в Києві пообіцяв Україні нову допомогу

Прем’єр-міністр Бельгії Александр де Кроо в суботу, 26 листопада, приїхав з візитом до Києва і пообіцяв нову допомогу Україні.

“Приїхав до Києва. Після важких бомбардувань останніх днів ми підтримуємо народ України. Більше, ніж будь-коли раніше. Перед холодними зимовими місяцями Бельгія надає нову гуманітарну та військову допомогу”, – наголосив Кроо, опублікувавши у твітері фото зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

За підсумками зустрічі Зеленський заявив, що Бельгія готова надати Україні генератори та інше необхідне енергообладнання.

Також президент зазначив, що Бельгія першою приєдналася до української ініціативи Grain from Ukraine (Зерно з України).

“Одним із головних питань, яке ми сьогодні обговорювали, стала наша ініціатива Grain from Ukraine. Бельгія підтримала її першою. Приєдналась, надаючи фінансування для здійснення гуманітарного постачання продовольства саме для країн, яким дуже складно, які можуть зіштовхнутися віч-на-віч із таким викликом, як голод”, – повідомив президент.

Це перший візит прем’єр-міністра Бельгії в Україну після повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого.

26 листопада, в День пам’яті жертв голодоморів в Україні, у Києві відбувається саміт з глобальної продовольчої безпеки, на якому кілька країн і Європейський Союз зобов’язуються надати значні суми, щоб доставити українське зерно до найбідніших країн світу.

Читайте також:
“Люблінський трикутник” у Києві: прем’єри Польщі, Литви й України закликали світ визнати спільною метою звільнення всієї української території

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна