Швеція анонсувала свій найбільший пакет військової допомоги Україні: що там буде

Швеція надасть Україні свій найбільший (порівняно з попередніми) пакет військової допомоги Україні на три мільярди шведських крон (287 мільйонів доларів). Там будуть зокрема боєприпаси та система протиповітряної оборони.

Про це заявили прем’єр-міністр Ульф Крістерссон і міністр оборони Пал Джонсон, передає Reuters.

“Це більший пакет військової підтримки, ніж усі вісім попередніх пакетів разом узятих. Це найбільша робота, яку ми зробили, і ми точно дотримуємося українського списку пріоритетів у тому, що, на їхню думку, їм потрібно просто зараз”, — сказав Крістерссон.

Проте до цього пакета не включили артилерійську систему Archer, про яку просила Україна. Джонсон не відкидає її передання в майбутньому.

Яку саме систему ППО передадуть Україні, посадовці не уточнили. Раніше Швеція надавала нам пакети допомоги, у яких були, зокрема, каски, бронежилети, гранатомети та ракети, але ці обсяги були значно меншими.

Окрім зенітних комплексів, новий військовий пакет включає автомобілі підвищеної прохідності, зимове спорядження та засоби захисту, а також намети.

“Очевидно, що Україна добре захищається від російського наступу, далеко за межами очікувань, і частковим поясненням цього є те, що вони отримують широку підтримку з боку інших країн, – заявив прем’єр-міністр Крістерссон.

Попередні пакети допомоги для України схвалював соціал-демократичний уряд Швеції, який програв правій коаліції на виборах у вересні. Там була військова та гуманітарна допомога на загальну суму понад мільярд шведських крон.

Читайте також:
Росіяни крадуть фотокамери із радарів на дорогах Швеції, щоб ставити собі на БПЛА

Швеція надає Україні $100 мільйонів на підтримку економіки та військову допомогу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна