У мережі показали супутникове фото Керченського мосту після вибуху

Опубліковано супутникові фото, на яких видно пошкодження Керченського мосту після вибуху.

Світлини оприлюднила компанія Planet у Twitter в день підриву – суботу, 8 жовтня.

“Ця пара зображень PlanetScope, зроблених 7 і 8 жовтня 2022 року, показує пошкоджений міст через Керченську протоку після потужного вибуху сьогодні [і напередодні]”, – йдеться в підписі.

На другому знімку видно сильні пошкодження двох полотен мосту.

Читайте також:
Російська влада видала “темник” для висвітлення стану Керченського мосту

Передісторія

Близько шостої години ранку 8 жовтня було підірвано автомобільну частину Керченського мосту. Зруйновано як мінімум два чи три прольоти автомобільного полотна гілки, яка йде з Краснодара до Керчі. Спалахнули сім цистерн залізничного составу на верхньому рівні. Рух автомобілів та поїздів мостом зупинено.

За різними версіями, причиною підриву міг бути удар потужної ракети, підрив вантажівки абощо.

У мережі з’явилися відео моменту підриву Керченського мосту.

За повідомленнями СК РФ, внаслідок вибуху на мосту загинули три особи в автотранспорті.

Після підриву мосту зруйновано автомобільне полотно на два чи три прольоти в напрямку з Краснодарського краю Росії в Крим. При цьому смуга у зворотному напрямку зазнала незначних пошкоджень.

Надвечір 8 жовтня окупанти повідомили, що рух авто по Керченському мосту частково відновили.

Контекст

Збройні сили України вперше засвідчили спроможність завдавати ударів по об’єктах РФ в окупованому Криму 9 серпня 2022 року, коли було знищено літаки та інфраструктуру на аеродромі Саки (Новофедорівка). Невдовзі, 16 серпня, українські війська вдарили також по російських базах у районі Джанкоя. Таким чином Києвом було подолано бар’єр і психологічних, і політичних обмежень, і фактичної спроможності бити росіян на території анексованого ними Криму.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у програмній статті підтвердив, що українська армія завдавала ударів по базах РФ у Криму, і накреслив плани звільнення півострова.

Після підриву мосту секретар РНБОУ Данілов “присвятив” цю акцію дню народженню президента РФ Путіна. По-своєму прокоментували подію також СБУ і МОУ.

Читайте також:
З Банкової прокоментували підрив Керченського мосту


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.