Російська влада видала “темник” для висвітлення стану Керченського мосту

Адміністрація президента Росії випустила “методичку” щодо висвітлення стану Керченського моста після вибуху.

Кремлівський “темник” цитує російське видання “Медуза“.

Згідно з “рекомендаціями” влади, коментуючи ситуацію з мостом, російські пропагандисти повинні:

  • наголошувати на тому, що міст не зруйнований, а “лише пошкоджено полотно” на автомобільній та залізничній частинах;
  • вказувати, що підготовка до відновлювальних робіт уже почалася;
  • заявляти, що міністерство транспорту РФ уже запустило нові логістичні маршрути;
  • заспокоювати тим, що запрацювала Керченська поромна переправа.

Як зазначає видання, “судячи з повідомлень у стрічках “РИА Новости”, ТАСС та більшості інших російських ЗМІ, рекомендації адміністрації президента виконуються“.

Тим часом губернатор Краснодарського краю РФ Веніамін Кондратьєв заявив, що “ніякого транспортного колапсу немає. Для водіїв організували стоянки в районі селища Ілліч та на роздоріжжі “Тамань – Волна”, працює польова кухня. У разі потреби готові оперативно відкрити ще сім пунктів”.

При цьому продаж квитків на потяги та автобуси до Криму зупинено, а очільник окупаційної влади півострова Сергій Аксьонов закликав адміністрації готелів та санаторіїв продовжити перебування в них тих туристів, які вже мали виїздити. Витрати обіцяють “пізніше компенсувати з коштів регіону”.

Губернатор окупованого Севастополя Михайло Развозжаєв спершу заявив, що товари бакалійної групи продаватимуть не більше 3 кг або трьох пачок в одні руки, а пальне не відпускатимуть у каністри – “з метою уникнути ажіотажу”.

Проте вже за годину той самий Развожаєв спростував своє попереднє повідомлення й оголосив, що будь-які обмеження на продаж продуктів і пального знято, “ніякого дефіциту немає і не буде”.

“Ми не відрізані від материка!” – переконує мешканців Криму окупаційний губернатор.

Окрім того, окупаційна влада спершу повідомила, що погодні умови не дозволяють запустити поромну переправу з Криму 8 жовтня, а потім почала заявляти протилежне. У мінтрансі РФ запевняють, що переправа вже працює.

Як писала “Новинарня“, близько шостої години ранку 8 жовтня було підірвано автомобільну частину Керченського мосту, зруйновано як мінімум два прольоти, спалахнули цистерни залізничного состава на верхньому рівні. Рух по мосту зупинено.

Читайте також:
Керченський міст підірвано. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна