Росіяни знайшли власника фури, яка підірвалася на Кримському мосту, і порахували жертв

За даними російської сторони, під час вибуху на Керченському мосту загинули троє людей, а вантажівка, що нібито спричинила руйнування, рухалася з боку Краснодара в бік окупованого Криму.

Про це вдень 8 жовтня інформує “Інтерфакс” з посиланням на слідчий комітет Росії.

Загиблі – “імовірно, пасажири легкового автомобіля, що перебував поряд із вантажівкою, яка підірвалася”, – йдеться в повідомленні СКР.

Зазначається, що з води вже підняли тіла двох загиблих – чоловіка і жінки, їхні особи встановлюються.

“У рамках розслідування слідчі СК Росії також встановили дані вантажного автомобіля та його власника. Це мешканець Краснодарського краю”, – йдеться у повідомленні.

За місцем його проживання розпочато слідчі дії, вивчається маршрут руху автомашини та відповідна документація.

Російські телеграм-канали пишуть, що власник – Борис Юсубов. Він нібито вже продав автомобіль, але новий власник не переоформив його на себе.

Водій вантажівки, як розповідають працівники ГІБДД, які перевіряли її, був спокійним, не викликав підозр і показав усі документи. У причепі, ймовірно, була палетна плівка на піддонах. Фура була повністю завантажена і не проходила рентген перед заїздом на міст.

Читайте також:
Російська влада видала “темник” для висвітлення стану Керченського мосту

Передісторія

Близько шостої години ранку 8 жовтня було підірвано автомобільну частину Керченського мосту. Зруйновано як мінімум два чи три прольоти автомобільного полотна гілки, яка йде з Краснодара до Керчі. Спалахнули сім цистерн залізничного составу на верхньому рівні. Рух автомобілів та поїздів мостом зупинено.

За різними версіями, причиною підриву міг бути удар потужної ракети, підрив вантажівки абощо.

У мережі з’явилися відео моменту підриву Керченського мосту.

За повідомленнями СК РФ, внаслідок вибуху на мосту загинули три особи в автотранспорті.

Збройні сили України вперше засвідчили спроможність завдавати ударів по об’єктах РФ в окупованому Криму 9 серпня 2022 року, коли було знищено літаки та інфраструктуру на аеродромі Саки (Новофедорівка). Невдовзі, 16 серпня, українські війська вдарили також по російських базах у районі Джанкоя. Таким чином Києвом було подолано бар’єр і психологічних, і політичних обмежень, і фактичної спроможності бити росіян на території анексованого ними Криму.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у програмній статті підтвердив, що українська армія завдавала ударів по базах РФ у Криму, і накреслив плани звільнення півострова.

Після підриву мосту секретар РНБОУ Данілов “присвятив” цю акцію дню народженню президента РФ Путіна. По-своєму прокоментували подію також СБУ і МОУ.

Читайте також:
З Банкової прокоментували підрив Керченського мосту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна