З Банкової прокоментували підрив Керченського мосту

Радник керівника офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував підрив і виведення з ладу Керченського мосту.

Про це він написав у твіттері вранці в суботу, 8 жовтня.

“Крим, міст, початок. Усе незаконне має бути зруйновано, усе вкрадене – повернуто Україні, усе російське окупаційне – вигнане”, – написав Подоляк, якого вважають речником ОП.

Нагадаємо, близько шостої години ранку було підірвано автомобільну частину Керченського мосту, зруйновано як мінімум два прольоти, спалахнули цистерни залізничного составу на верхньому рівні. Рух по мосту зупинено.

Контекст

Збройні сили України вперше засвідчили спроможність завдавати ударів по об’єктах РФ в окупованому Криму 9 серпня 2022 року, коли було знищено літаки та інфраструктуру на аеродромі Саки (Новофедорівка). Невдовзі, 16 серпня, українські війська вдарили також по російських базах у районі Джанкоя. Таким чином Києвом було подолано бар’єр і психологічних, і політичних обмежень, і фактичної спроможності бити росіян на території анексованого ними Криму.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у програмній статті підтвердив, що українська армія завдавала ударів по базах РФ у Криму, і накреслив плани звільнення півострова.

Читайте також:
Керченський міст підірвано. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна