Секретар РНБОУ Данілов “присвятив” підрив мосту дню народження Путіна

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов відгукнувся на підрив Керченського мосту оригінальним дописом у твіттері, пов’язавши подію з днем народження Путіна.

Уранці 8 жовтня він написав: “Доброго ранку, Україно!”, розмістив фото й відео мосту, що палає, поруч зі знаменитим фрагментом співу Мерилін Монро: “Happy Birthday Mr. President!”

Американська виконала це привітання у 1962 році для президента США Джона Кеннеді.

Напередодні, 7 жовтня 2022 року, свій 70-річний ювілей відзначав президент РФ Володимир Путін. Тож очевидно, що Данілов мав на увазі “привітання” підривом Кримського мосту саме для Путіна.

Читайте також:
Українці відреагували на 70-річчя Путіна десятками дошкульних мемів

Контекст

Близько шостої години ранку 8 жовтня було підірвано автомобільну частину Керченського мосту, зруйновано як мінімум два прольоти, спалахнули цистерни залізничного составу на верхньому рівні. Рух по мосту зупинено.
За різними версіями, причиною підриву міг бути удар потужної ракети, підрив вантажівки абощо.
У мережі з’явилися відео моменту підриву Керченського мосту.

Збройні сили України вперше засвідчили спроможність завдавати ударів по об’єктах РФ в окупованому Криму 9 серпня 2022 року, коли було знищено літаки та інфраструктуру на аеродромі Саки (Новофедорівка). Невдовзі, 16 серпня, українські війська вдарили також по російських базах у районі Джанкоя. Таким чином Києвом було подолано бар’єр і психологічних, і політичних обмежень, і фактичної спроможності бити росіян на території анексованого ними Криму.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у програмній статті підтвердив, що українська армія завдавала ударів по базах РФ у Криму, і накреслив плани звільнення півострова.

Читайте також:
З Банкової прокоментували підрив Керченського мосту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна