Росіяни стріляють по селу Стрілеча через кордон: вбили 4 медпрацівників, які евакуювали психлікарню, та ще 2 жінок

У селі Стрілеча Харківського району на кордоні з РФ потрапили під обстріл медики, які намагалися евакуювати пацієнтів психіатричної лікарні. Четверо медпрацівників загинули.

Про це після 11-ї години ранку в неділю, 18 вересня, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

“Окупанти безжально тероризують мирне населення. У селі Стрілеча Харківського району медики намагалися здійснити евакуацію пацієнтів психіатричної лікарні. Медичні працівники навіть під обстрілами, ризикуючи життями, намагалися врятувати хворих. Вдалося евакуювати 30 пацієнтів, всього ж у закладі – більше 600.

Під час евакуації росіяни розпочали масований обстріл. За попередніми даними, на жаль, загинули чотири медичні працівники, двоє пацієнтів поранені“, – розповів голова області в телеграмі.

Висловлюємо співчуття та шану загиблим.

“На жаль, росіяни не зупиняються ні перед чим – військові злочинці та терористи!” – додав Синєгубов.

Це вже другий воєнний злочин росіян проти мирних жителів Стрілечої за два дні.

У ранковому зведенні голова ОВА повідомляв, що 17 вересня у прикордонному селі Стрілеча окупанти влучили з танка по цивільному авто, загинули дві жінки.

Читайте також:
У селі на Харківщині росіяни перетворили сільраду на тюрму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна