У селі на Харківщині росіяни перетворили сільраду на тюрму

Світові продовжує відкриватися правда про воєнні злочини росіян під час окупації Харківської області. Військові Збройних сил України показали сільську раду села Великі Проходи (Харківський, колишній Дергачівський район), яку загарбники перетворили на в’язницю.

Цей населений пункт розташований за 16 км від російського кордону. Росіяни окупували його в перші дні весни та утримували під своїм контролем, аж поки ЗСУ не почали контрнаступ у першій половині вересня.

На відео, яке опублікував проєкт “Український свідок”, зафіксовано, що будівлю сільради Великих Проходів зайди перетворили на тюрму для полонених: у дверях росіяни зробили отвори, аби спостерігати за в’язнями, втечу унеможливлювали ґрати на вікнах.

“Але найцікавіше навіть не це. Поряд з одиночними камерами окупанти облаштували кімнату з іконами — в ній богобоязнений кат, судячи з усього, міг сповідатись після чергового кривавого допиту. Дещо схоже мало місце в ГУЛАЗі: там в’язнів катують і вбивають, а тут — капличка, де можна замолити гріхи. Нічого зайвого, російський мінімалізм у натуральному вигляді”, – коментує “Український свідок”.

Читайте також:
Гіркота Ізюма. Як вижило та як живе зруйноване місто

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна