Посланець Папи Римського потрапив під обстріл на Запоріжжі

Посланець Папи Римського в Україні кардинал Конрад Краєвський потрапив під обстріл під час доставки гуманітарної допомоги в Запорізькій області.

Про цю подію в суботу, 17 вересня, повідомляє Vatican News.

“Після відвідин Вінниці та Одеси кардинал Краєвський, прямуючи до Харкова, зупинився у Запоріжжі… Спонукуваний дорученням Святішого Отця, кардинал завантажив свій мікроавтобус речами першої необхідності та вирушив у супроводі католицького і протестантського єпископів, а також українського солдата, до місць на лінії фронту, куди, за його словами, “не їздить ніхто, крім солдатів” з огляду на безпеку. Бо також і там є люди, що з різних причин не змогли евакуюватися, а тепер потребують гуманітарної допомоги”, – ідеться в повідомленні.

Кардинал розповів, що під час цієї поїздки – після того, як вони успішно доставили допомогу в одне з місць призначення, – вони потрапили під обстріл і мусили шукати сховок.

“Вперше в житті я не знав, куди втікати… бо не достатньо просто бігти, потрібно знати куди…” – сказав Краєвський.

Внаслідок обстрілу ніхто не постраждав.

“Все закінчилося добре, допомогу було доставлено в усі задумані місця. Кардинал Краєвський також роздавав розарії, які поблагословив Папа. Підсумовуючи цей досвід, пережитий в річницю своїх свячень, він стверджує, що сьогодні “може тільки молитися”, повторюючи: “Ісусе, на Тебе уповаю!” – ідеться в публікації.

Зазначається, що ця подія сталася рівно в дев’яту річницю від дні, коли Папа Франциск призначив Конрада Краєвського апостольським елемозинарієм.

Це була вже четверта після повномасштабного вторгнення РФ гуманітарна поїздка Краєвського.

У березні Папа Франциск відправив Конрада Краєвського як спеціального посла в Україну разом із кардиналом Майклом Черні, який очолює папську канцелярію, що займається питаннями міграції, благодійності, справедливості та миру. Ця місія, яка передбачає кілька поїздок, вважається надзвичайним кроком дипломатії Ватикану.

Читайте також:
Папа Франциск вважає “морально прийнятним” постачання зброї Україні

Контекст

Нагадаємо, Папу Римського Франциска вже тривалий час запрошує відвідати Україну українська влада, щоб він засвідчив свою підтримку в умовах російського повномасштабного вторгнення.

При цьому Франциск уже неодноразово відзначався двозначними та дивними заявами й діями у зв’язку з війною РФ проти України.

24 серпня, після завершення загальної аудієнції, Папа Римський вирішив помолитися за Україну, однак разом із тим заявив, що провина за війну лежить на всіх сторонах. Також Папа сказав, що вбита донька російського “філософа”-україножера Олександра Дугіна Дар’я, яка сама була пропагандистом війни проти України, є “безневинною жертвою”.

У травні МЗС України відреагувало на заяву Папи про роль НАТО як “призвідника” війни в Україні.

На початку серпня посол України повідомляв, що Папа Римський близький до візиту в Україну.

У липні йшлося, що Франциск після поїздки в Канаду відвідає спершу Москву, а потім Київ.

Читайте також:
“Примирити ґвалтівника і його жертву”:
у Ватикані вирішили об’єднати українку й росіянку під час Хресної дороги в Римі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна