Папа Римський близький до візиту в Україну, – посол

Папа Римський Франциск провів зустріч із послом України у Ватикані Андрієм Юрашем, у ході якої обговорювали зокрема ймовірний візит понтифіка в Україну ще до його поїздки у Казахстан у вересні.

Про зустріч із Папою посол Юраш повідомив у твіттері в суботу, 6 серпня.

“Моменти спілкування зі Святим Отцем завжди надихають. Особливо, коли є нагоди обговорити та просувати таку тему, яка вже тривалий час знаходиться “на столі”, як-от візит Папи до України: Україна хоче зустріти та привітати Його Святість якнайшвидше, навіть до його поїздки в Казахстан”, – зазначив Андрій Юраш.

За його словами, Папа Франциск заявив, що “дуже близький до України” і хоче висловити цю близькість своїм візитом.

Як відомо, Папа Римський планує здійснити візит до Казахстану для участі у з’їзді лідерів світових та традиційних релігій 13-15 вересня.

Раніше Папа Римський Франциск висловлював сподівання, що після його липневого візиту в Канаду він міг би відвідати Москву та Київ.

У МЗС України неодноразово надсилали запрошення понтифіку і заявляли, що цей візит посилить роль Папи у відновленні миру на українській землі.

Читайте також:
Папа Римський про війну в Україні: “Єдине, що слід зробити – зупинитися й вести переговори”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна