“Лікар забороняє”. Папа Римський пояснив, чому не їде в Україну

Папа Римський Франциск заявив, що лікар поки що забороняє йому поїздку до Києва чи Москви.

Про це він сказав в інтерв’ю CNN Portugal, передає “Європейська правда” 5 вересня.

Глава Ватикану також повідомив, нібито робить все можливе для припинення війни в Україні, перебуваючи у постійному контакті з президентами Володимиром Зеленським та Владіміром Путіним.

“Візит перебуває у підвішеному стані. Досі не знаю. Я розмовляю з ними. Завтра, наприклад, матиме телефонну розмову з президентом Зеленським. Подивимося”, – сказав Франциск.

Він визнав, що шлях діалогу “важкий”, та що він що точно не відвідає Україну чи Росію до своєї поїздки до Казахстану, запланованої на 13-15 вересня.

“Зараз я не можу поїхати, бо після поїздки до Канади трохи сповільнилося відновлення коліна і лікар мені заборонив. Але я підтримую зв’язок телефоном… І роблю, що можу. І я прошу всіх зробити те, що вони можуть”, – сказав понтифік.

Папа також зазначив, що кілька представників Ватикану перебували в Києві з початку війни: “Моя присутність там сильна”.

Контекст

Нагадаємо, Папу Римського Франциска вже тривалий час запрошує відвідати Україну українська влада, щоб він засвідчив свою підтримку в умовах російського повномасштабного вторгнення.

При цьому Франциск уже неодноразово відзначався двозначними та дивними заявами й діями у зв’язку з війною РФ проти України.

24 серпня, після завершення загальної аудієнції, Папа Римський вирішив помолитися за Україну, однак разом із тим заявив, що провина за війну лежить на всіх сторонах. Також Папа сказав, що вбита донька російського “філософа”-україножера Олександра Дугіна Дар’я, яка сама була пропагандистом війни проти України, є “безневинною жертвою”.

У травні МЗС України відреагувало на заяву Папи про роль НАТО як “призвідника” війни в Україні.

На початку серпня посол України повідомляв, що Папа Римський близький до візиту в Україну.

У липні йшлося, що Франциск після поїздки в Канаду відвідає спершу Москву, а потім Київ.

Читайте також:
“Примирити ґвалтівника і його жертву”:
у Ватикані вирішили об’єднати українку й росіянку під час Хресної дороги в Римі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.