Папа Римський назвав загиблу російську пропагандистку Дугіну “невинною жертвою війни”

У День Незалежності України Папа Римський Франциск заявив, що загибла російська пропагандистка Дарія Дугіна є однією з “невинних, убитих через війну”.

Про це в середу, 24 серпня, інформує Reuters.

Виступаючи на щотижневій загальній аудієнції, яка збіглася із Днем Незалежності України, Франциск засудив війну як “божевілля” та згадав про пропагандистку Дарію Дугіну – доньку відомого ультранаціоналіста та ідеолога рашизму Олександра Дугіна, яка нещодавно загинула від вибуху автомобіля під Москвою.

“Невинні платять за війну, невинні”, – сказав Папа.

Головною ж тезою на аудієнції був заклик до “конкретних кроків” для припинення війни в Україні та запобігання ризику “ядерної катастрофи” на Запорізькій АЕС.

Франциск заявив, що Дугіна була серед “невинних”, убитих через війну. Понтифік також зазначив, що торговці зброєю, які наживаються на війні, є “правопорушниками, які вбивають людство”.

Яким чином смерть російської пропагандистки у Підмосков’ї пов’язана з війною в Україні Папа Римський не уточнив.

Дар’я Дугіна загинула 21 серпня на околицях російської столиці. Машина її батька, в якій вона перебувала, вибухнула і згоріла.

Читайте також:
МЗС зреагувало на наміри Папи Римського приїхати до Києва і Москви

“Підготовка судилища над захисниками Маріуполя”: в “Азові” відреагували на російські звинувачення в підриві пропагандистки Дугіної

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна