“Підготовка судилища над захисниками Маріуполя”: в “Азові” відреагували на російські звинувачення в підриві пропагандистки Дугіної

Заява ФСБ Російської Федерації про причетність “Азову” до підриву російської пропагандистки Дар’ї Дугіної – фейк, а сам теракт щодо неї – це підготовка до “трибуналу” над оборонцями Маріуполя.

Про це в понеділок, 22 серпня, інформує пресслужба полку спецпризначення “Азов”.

“Жінка, ім’я та військове посвідчення якої опублікували ФСБ у своєму “звіті” щодо розслідування теракту проти доньки російського пропагандиста Олександра Дугіна, не має жодного відношення до полку “Азов” та ніколи не належала до нашого підрозділу”, – йдеться в повідомленні.

Так званий документ, яким спецслужби Росії намагаються довести причетність “Азову” до підриву авто Дарії Дугіної, насправді є не більш ніж черговою “візитівкою Яроша”.

“А сам теракт – це підготовка до “трибуналу” над азовцями. Адже таким чином Росія підігріває суспільну думку своїх громадян щодо “необхідності” такого судилища.

Ми категорично засуджуємо це незаконне судилище над українськими військовими та закликаємо усіх, в чиїх силах це зупинити, зробити все можливе, щоб так званого “трибуналу” не відбулося”, – наголосили в “Азові”.

Читайте також:
Росіяни можуть вдарити ракетами по філармонії Маріуполя в день судилища над захисниками “Азовсталі”, – ГУР

Раніше Федеральна служба безпеки РФ прозвітувала про “розкриття” вбивства Дар’ї Дугіної – дочки праворадикального філософа та ідеолога “русского мира” Олександра Дугіна.

Росіяни заявляють, що “злочин підготували та вчинили спецслужби України”.

ФСБ підозрює у вбивстві громадянку України Наталію Вовк (Шабан). Вона нібито приїхала до Росії разом із 12-річною донькою, орендувала у Москві квартиру в тому ж будинку, де жила Дугіна, та стежила за нею.

“ФСБ недопрацьовує за свою зарплатню. Цей фейк дуже кумедно виглядає. Я не знаю цю дівчину. Документи, які сторона противника показує, це документи людини, яка не є військовослужбовцем полку “Азов”. Наша форма одягу – мультикам. Всі наші документи були з фото, де бійці у такій формі.

Ви можете зараз перевірити ту новину, там ця жінка у парадній формі Нацгвардії. І там у неї у цьому службовому посвідченні, що це боєць НГУ військової частини 3057.

До в/ч 3057 належить окремий загін спецпризначення “Азов”, але не всі, хто служить у військовій частині 3057, є бійцями “Азову” і ця жінка не є бійцем полку “Азов”, – розповів на пресконференції азовець Владислав Жайворонок.

За словами українського захисника, посвідчення, що демонструють пропагандисти, вони могли знайти десь у військовій частині окупованого Маріуполя: “Якщо уважно придивитися до того, що написано олівцем на її посвідченні, там видно, що це посвідчення змінювалося, бо вона вийшла заміж”.

“Це старе посвідчення цієї жінки, яке просто валялось або лежало десь у архіві на території військової частини 3057 у Маріуполі. Тобто противник знайшов ці документи і зараз видає їх, як “візитку Яроша”. Це несерйозно. Це нашвидкоруч зліплений непродуманий фейк”, – наголосив Жайворонок.

Боєць розповів, що у пропагандистських спільнотах також знайшов і свої персональні дані, і росіяни у телеграм-каналах запевняють, що він загинув.

Також на брифінгу повідомили, що серед військових “Азову” немає жодної жінки, що має звання полковника. Крім того, серед “азовців” немає жодної жінки-комбатанта.

У пресслужбі Нацгвардії також повідомили, що “Вовк Наталія Павлівна не проходила службу в окремому загоні спеціального призначення Національної гвардії “Aзов”.

У НГУ пов’язують такі блискавичні російські розслідування із тим, щоб якось виправдати серед своїх громадян внутрішньоросійське рішення про визнання полку терористичною організацією.

Передісторія

У Підмосков’ї 20 серпня вибухнуло авто з донькою “ідеолога Путіна” Олександра Дугіна – Дар’єю Дугіною, яка співпрацювала з російським пропагандистським телеканалом RT.
В офісі президента України заперечили причетність Києва до вбивства Дугіної.

Читайте також:
Підрив авто, в якому мав їхати ідеолог рашизму Дугін: обставини й передумови

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна