Підрив авто, в якому мав їхати ідеолог рашизму Дугін: обставини й передумови

У слідчому комітеті РФ підтвердили смерть доньки ідеолога “русского мира” Олександра Дугіна Дар’ї Платонової (Дугіної) внаслідок підриву авто.

Про це повідомили вранці в неділю, 21 серпня, у регіональному СК, передає урядове інформагентство “РИА Новости”.

Інцидент стався ввечері 20 серпня в Підмосков’ї, на Можайському шосе в районі селища Великі Вяземи (Одинцовський район). Land Cruiser Prado з дочкою Дугіна вибухнув під час руху.

Імовірно, в авто було встановлено вибуховий пристрій.

Відтак порушено кримінальну справу за фактом убивства. Призначено експертизи, зокрема вибухотехнічну та молекулярно-генетичну.

У слідкомі РФ заявили, що опрацьовуються різні версії.

Telegram-канал Mash опублікував відео з Дугіним, який був на місці вибуху вже за кілька хвилин після вибуху.

Вони поверталися з сімейного фестивалю “Традиція” в садибі Захарово, куди були запрошені як почесні гості.

Дугін із дочкою на фестивалі

Соратник ідеолога “русского мира” скрипаль Петро Лундстрем повідомив, що Дугін мав їхати в авто разом із дочкою, але в останній момент сів до іншого авто.

З’явилося також відео з місця підриву автомобіля вранці 21 серпня.

Хто такий Дугін

Олександр Дугін (нар 1962 р.) відомий як російський філософ та публіцист фашистського напрямку, засновник ідейного руху “неоєвразійство”, один з ідеологів “русского мира”/”рашизму”. Засновник та лідер “Міжнародного євразійського руху”. Автор книги “Основи геополітики: геополітичне майбутнє Росії”. Має значний вплив на російського президента Володимира Путіна та активно підтримує російську агресію в Україні.

Дугін казав, що сам частково українець (“у мене предки з-під Полтави”), але йому “соромно” за це після перемоги Революції Гідності, і він хотів, щоб його кров “була очищена кров’ю страченої київської хунти”.

Заяви Дугіна про війну РФ проти України й українців:

  • “Українців потрібно вбивати, вбивати і вбивати, це я вам як професор говорю”.
  • “Те, що мене не вбиває, вбиває когось ще”.
  • “Територію від Одеси до Харкова ми звільнимо і так чи інакше приєднаємо. Це вже не обговорюється. Західна Україна у складі Польщі, на перший погляд, – це прийнятно. Нам – наше, а друга половина України відходить туди, про що мріяла її влада”.
  • “Спецоперація Росії в Україні є викликом однополярному світу, за її результатами буде встановлено новий світопорядок”.
  • “Наші солдати не повернуться додому, допоки не будуть знищені цілі, поставлені по всій країні, і не буде встановлена безпека, або поки Зеленський не здасться”.
  • “Ми не можемо програти цю війну. В іншому випадку весь світ перетвориться на великий вогонь”.
  • “Про філософський сенс СВО (“спеціальної військової операції”). СВО нерозривно пов’язана з таким концептом, як “кінець історії”.
  • “Путін пішов на воєнну операцію тільки тому, що іншого виходу не залишилося. Він тримав єдину лінію, яка була можлива. Тому він не просто вагався і зволікав, він взагалі не хотів ні військової операції, ні виходу із сучасної західної цивілізації. Коли він прямо і чесно говорить про свої бажання, йому не вірять. Вважають дезінформацією. А Путін говорить чисту правду. Тут неминуча і абсолютно логічно виправдана оборона”.
  • “Якщо Росія втратить Донбас, вона втратить Крим. Якщо вона втратить Крим, вона втратить саму себе”.

Дар’я Дугіна

Дар’я Дугіна

Дар’я Платовнова (Дугіна, нар. 1992 р.) закінчила філософський факультет МДУ. Займалася журналістикою, філософією та політологією. Як і батько, працювала для пропагандистського каналу “Царьград”.

Вона також робила принизливі заяви про Україну, подібні до батькових.

У липні 2022 року була включена до санкційних списків Великої Британії.

Заяви Дар’ї Дугіної:

(рос., джерело)

  • “Надо было раньше начинать. Я в 2014 году понимала, что происходит с Новороссией, ето моя личная боль. Но все на диванах сейчас должны замолчать. Сейчас на новых границах нашей родины стоят солдаты, которые борются, несмотря не пересеченную местность в харьковських лесах”.
  • “Есть история, есть событыя, выбор сделан, решение принято. На компромиссе ми жить не сможем. Путин как главнокомандующий сейчас делает историю. Он находится на острие, на пике. Нужно поддерживать, нужно принять то, что происходит, нужно молиться. Кстати, я не знаю, как молиться о врагах”.
  • “Украина даже не страна, это варвары, фашисты, изуверы. Украинская идентичность [після війни] будет локализована искоючительно на западе Украины, западная Украина интегрированию не подлежит. И семантически, и исторически там всегда била протестность повышенная. Но что касается центральной и восточной части, то там есть все основания принять евразийскую империю”.
  • “Я готова растить детей в подвале. На самом деле, не имеет значения подвал или не подвал. За свои идеи нужно быть готовым умирать, и нужно быть готовым испытывать любые вызовы”.

Читайте також:
“И мы это сделаем”. Киянин Головков отримав два роки з відстрочкою за ВК-репост статті Дугіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна