“И мы это сделаем”. Киянин Головков отримав два роки з відстрочкою за ВК-репост статті Дугіна

 

Деснянський райсуд Києва виніс вирок мешканцю столиці – адміністратору антиукраїнських спільнот у соцмережах, затриманому Службою безпеки України на початку серпня.
Як стало відомо “Новинарні“, 2 жовтня громадянин України Головков Володимир Юрійович був засуджений до позбавлення волі на два роки з випробувальним терміном – один рік.

“Його на підставі статті 75 Кримінального кодексу України звільнили від відбування покарання із випробуванням на один рік. Якщо за цей рік щось скоїть – то сяде точно, і плюс два роки”, – повідомили “Новинарні” в прокуратурі міста Києва.

Відтак Головкова звільнили з-під варти в залі суду.

Під арештом він перебував два місяці – з початку серпня.

У відомстві зазначили, що засуджений – уродженець міста Києва, 1982 року народження, має на утриманні дитину.

У прокуратурі нагадали, що, по суті кримінальної справи №757/45953/17-к, вирок Головкову винесено за один проросійський репост у мережі “Вконтакте” навесні 2014 року.

“Це жорсткий вирок за репост у ВК. Таких вироків не багато”, – сказав співрозмовник.

Як видно, Володимир Головков був також автором сайту “Український вибір”, який просуває ідеї однойменної громадської організації, яку очолює кум Путіна Віктор Медведчук.

Як повідомляла раніше “Новинарня“, адміністратор антиукраїнських спільнот у соцмережах був затриманий Службою безпеки України в Києві, про що прес-центр інформував 3 серпня.

Його притягнули до відповідальності за ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу – “публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу” через соцмережу “Вконтакте”.

За словами представника обвинувачення, затриманий був адміністратором групи ВК “Союз граждан Украины и России”.

Йому оголосили підозру та арештували без можливості застави тільки за репост зі сторінки Олександра Дугіна, російського шовіністичного філософа і публіциста, лідер “Міжнародного євразійського руху”.

“Виконуючи завдання своїх кураторів, т. зв. прес-секретар та активний учасник антиукраїнської сепаратистської організації створив розгалужену мережу веб-ресурсів та спільнот в соціальних мережах, які використовував для закликів до захоплення державної влади, поширення антиукраїнських матеріалів, підтримки військової агресії РФ проти України, просування ідей створення т. зв. «новоросії»”, – зазначали в СБУ.

Під час обшуку за місцем проживання чоловіка працівники спецслужби вилучили комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

За ч. 2 ст. 109 ККУ можлива санкція передбачала обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої.




“Досудовим розслідуванням по вказаному кримінальному провадженню встановлено, ОСОБА_1 використовуючи свій мобільний телефон з номером НОМЕР_1, підключений до мережі Інтернет, шляхом переходу у браузері мобільного телефону на власний обліковий запис у соціальній мережі «Вконтакте» «ОСОБА_3» (ІНФОРМАЦІЯ_4) та будучи адміністратором групи «Союз граждан Украины и России», знайшов на сторінку «ОСОБА_2», де знайшов текст, що починається словами: «Война: на этот раз всерьез… » та закінчується словами: «Осталось ее выиграть. И мы это сделаем.». Після чого, ОСОБА_1 усвідомлюючи зміст вказаного тексту, бажаючи довести злочин до кінця в розділі «Стіна» вказаної сторінки зробив репост тексту «ОСОБА_2», що починається словами: «Война: на этот раз всерьез… » та закінчується словами: «Осталось ее выиграть. И мы это сделаем.», та шляхом натискання кнопки, яка відповідає за завершення публікації тексту, розповсюдив вказаний текст.

Відповідно до висновку експерта Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБ України від 14.04.2017 № 304/1, у наданому на дослідженні тексті (…) з урахуванням наведених тлумачень є закликами до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади”, – ішлося в матеріалах справи.

 

У статті Олександра Дугіна “Война: на сей раз всерьез” від 16.04.2014 ішлося зокрема про те, що “американцы додавили [київську] хунту до того, чтобы она начала уничтожение граждан Юго-Востока”, “теперь они (керівники України) будут либо убивать, либо их свергнут неонацисты”.

“Киев бросил войска, решившись на войну с Россией. Крымский сценарий мирного установление народной власти не прошел. Тема федерализации окончательно снята. Начинается война за независимость Новороссии.
Россия очень не хотела этого сценария. Она откладывала его как только могла. Теперь Украина не только одной ногой в гражданской войне, но двумя.

Политически: все центры Сопротивления должны объявлять о Независимости и о выходе и состава Украины.
Формировать комитеты Народной Самообороны и чрезвычайные органы власти. Вводить в областях военное положение. Обращаться к Путину и Януковичу о спасении от истребления и нацистского террора.

Там, где ОГА не взяты, надо брать в срочном порядке. Тот, кто не присягает народу, пособник киевским убийцам, с такими по законам военного времени.

Все это в Луганске, Харькове, Одессе, Николаеве, Херсоне и где еще возможно. Политический статус Донецка, взявшего огонь на себя, — вот чего надо добиться немедленно.

Далее, организация Юго-Восточного Фронта. Первым шагом: прорыв границы с Россией. Далее оборонять то, что можно, ожидая помощи. Помощь придет.

Военные специалисты должны вот-вот подготовить технические рекомендацию по ведению боевых действий в городских условиях и по основам партизанской войны.

Это война. Все сделали все, чтобы ее избежать. Осталось ее выиграть. И мы это сделаем”, – писав Дугін.

Як інформувала “Новинарня“, 1 серпня слідчі СБУ оголосили про підозру в державній зраді житомирському блогеру-журналісту Василю Муравицькому, який за вказівкою російських кураторів готував та поширював в інтерннеті антиукраїнські матеріали. 3 серпня суд відправив його під варту на два місяці.
Муравицькому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Читайте також:
СБУ прозвітувала
про число викритих і засуджених “сепарів” із соцмереж

У Росії чоловіка засудили до 2 років колонії за репост у “ВК”
статті “Крим – це Україна!”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна