Кулеба: Переговори з Путіним найкраще вести на полі бою

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, коментуючи бажання президента Франції Еммануеля Макрона залишати відкритими канали зв’язку з Володимиром Путіним, заявив, що найкращий спосіб вести з Путіним переговори – це вести бойові дії проти РФ.

Як передає “Європейська правда”, про це Кулеба заявив в інтерв’ю Le Journal du dimanche.

“Президент Макрон має право вирішувати, з ким говорити. Однак досвід нам показав, що найкраще місце для обговорень із Путіним – це поле бою”, – наголосив глава МЗС України.

“Путіну ви завжди можете телефонувати, це не принесе результатів. Це не має сенсу, бо він – брехун, і я гадаю, що Еммануель Макрон це знає. Я пам’ятаю надзвичайні зусилля, які він здійснив перед війною, щоб запобігти конфлікту. Не спрацювало. Нічого не вказує, що Путін відтоді змінив свою думку чи готовий до переговорів”, – додав він.

Водночас Дмитро Кулеба погоджується з твердженням французького президента про те, що “в правильний час” Україна може з Росією укласти мир шляхом переговорів.

“Будь-яка війна завершується дипломатією. Ще належить побачити, за яких умов ми підійдемо до цього моменту. В особі переможця? Чи переможеного? Ось що має значення. Ми хочемо сидіти за столом переговорів у становищі переможця. А це вирішується на полі бою”, – сказав він.

Читайте також:
Зеленський: переговори з РФ неможливі, а наступна зима буде найважчою

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна