Україна ввела санкції проти “гіда” на Запорізькій АЕС, що брехав місії МАГАТЕ

У новий санкційний список, затверджений урядом України, включили радника гендиректора “Росатома” Рената Карчаа, який проводив “екскурсію” місії МАГАТЕ на Запорізькій АЕС, дезінформуючи їх.

Про це в п’ятницю, 2 вересня, повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко у фейсбуці.

“Сьогодні – гід на станції, а завтра – маєш санкції. Вчора весь світ спостерігав, як він (Ренат Карчаа, – “Н”) проводить “екскурсію” для місії МАГАТЕ на ЗАЕС, дезінформуючи на кожному кроці. А сьогодні він вже – підсанкційна особа, якій тепер ніхто не потисне руку”, – вказав урядовець.

Крім радника гендиректора, у санкційному списку є більше 700 фізичних та юридичних осіб, пов’язаних з російською державною корпорацією “Росатом”.

Нагадаємо, Кабмін на своєму засіданні 2 вересня схвалив новий пакет санкцій, який стосується 99 фізичних та 178 юридичних осіб, у тому числі доньок президента РФ Володимира Путіна.

Читайте також:
Росіяни повністю контролювали візит місії МАГАТЕ на ЗАЕС і не допустили туди незалежні ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна