Фінляндія з вересня скоротить видачу віз росіянам на 90%

Уряд Фінляндії оголосив про скорочення видачі віз росіянам на 90% через триваючу війну Російської Федерації проти України.

Про це в вівторок, 16 серпня, інформує Politico.

Міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто заявив, що з вересня Фінляндія прийматиме лише десяту частину візових заявок від російських туристів.

Це означає, що Фінляндія прийматиме лише близько 100 візових заявок на день, у порівнянні з приблизно 1000 успішних заявок на день.

Винятки можуть бути зроблені для деяких груп, як-от журналістів, дисидентів або активістів, через потенційну національну гуманітарну візу.

Дипломат сказав, що його міністерство буде консультуватися з міністерством внутрішніх справ щодо цієї схеми.

Хаавісто також сказав, що Фінляндія запропонує разом з трьома балтійськими країнами спільне для ЄС рішення щодо віз росіянам під час зустрічі міністрів закордонних справ блоку наприкінці серпня. Він повторив заклик прем’єрки Фінляндії Санни Марін до спільної позиції ЄС у цьому питанні.

У Фінляндії наростає невдоволення, адже багато росіян їздять до Гельсінкі та сідають на рейси до місць відпочинку в інших частинах ЄС, щоб обійти авіаційні санкції після російського вторгнення в Україну.

Читайте також:
На одній з найбільш відвідуваних пам’яток Фінляндії туристів із РФ зустрічають під гімн України. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна