На одній з найбільш відвідуваних пам’яток Фінляндії туристів із РФ зустрічають під гімн України. ВІДЕО

На одній з найбільш відвідуваних природних пам’яток Фінляндії  туристів із Російської Федерації зустрічають під гімн України.

Про це в неділю, 14 серпня, поінформувала французька агенція AFP.

Щодня підняття шлюзів майже столітньої дамби на річці Іматранкоскі поблизу міста Іматра зазвичай супроводжується звуками музики фінського композитора Яна Сібеліуса.

Сотні глядачів зазвичай збираються на мосту в місті Іматра, щоб спостерігати за водою, що протікає під дамбою. З кінця липня місто розпочинає шоу з виконання гімну України.

Це погано для російських туристів, для тих росіян, які люблять Фінляндію. Ми розуміємо українців. Деякі росіяни не підтримують війну. Не всі росіяни підтримують Путіна (…) Але ми не можемо зробити нічого”, – заявив один із російських туристів в Іматрі.

Також у сусідньому місті Лаппеенранта щовечора над ратушею, звідки відкривається вид на популярні серед російських туристів торгові центри, грає гімн України.

“Мета полягає в тому, щоб висловити рішучу підтримку Україні та засудити агресивну війну”, — сказав мер Лаппеенранти Кіммо Ярва.

Як відомо, зараз для багатьох росіян Фінляндія є воротами в Європу. Через війну проти України повітряний простір Європейського Союзу закритий для російських літаків. Однак, росіяни із візами можуть подолати сухопутний кордон і далі подорожувати по Європі.

Читайте також:
У Гельсінкі демонтували подарований СРСР пам’ятник “Мир у всьому світі”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна