З “жовтого корпусу” КНУ ім. Шевченка демонтували меморіальну дошку російському письменнику Булгакову

У Києві з будівлі Національного університету імені Тараса Шевченка зняли меморіальну дошку російському письменнику Михайлу Булгакову.

Про це повідомляють у соцмережах кияни.

“Ідеальний вигляд меморіальної дошки українофобу Міхаілу Булгакову в Києві. Рідний КНУ як завжди показує гідний приклад”, – написав громадський активіст Олег Слабоспицький, оприлюднивши фото стіни “жовтого корпусу” КНУ, де замість колишньої дошки – порожнє місце.

Він також додав, що в Києві поки ще залишаються один пам’ятник і дві дошки Булгакову, зокрема на ректораті Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Як повідомила членкиня громадської організації “Експертний корпус” Тетяна Швидченко, 29 липня ця ГО подала офіційне звернення з проханням “демонтувати зі стін КНУ два маркери російської окупації”.

Йшлося про “меморіальну дошку українофобу та оспівувачу руского міра Михайлу Булгакову на корпусі Навчально-наукового інституту філології КНУ та меморіальну дошку “Студентам, викладачам, працівникам Київського ордена Леніна державного Університету, які загинули в боях за свободу і незалежність Радянської Батьківщини в роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945”, відкриту 1975 року біля центрального входу в університет (“червоний корпус”, вул. Володимирська, 60).

“Дякую Київському національному університету імені Тараса Шевченка за приклад і ціннісну та гідну позицію! Чекаємо демонтажу другої дошки, присвяченої міфу про “радянську батьківщину”, а по суті – руйнівникам української державності в 1921 році”, – написала Швидченко, наголосивши, що “не може бути жодних компромісів у прибиранні стовпів “руского міра” та “російської культури” з українського простору.

“Це питання нашої безпеки і гідності”, – підкреслила активістка.

Меморіальну дошку Булгакову на будівлі Першої київської гімназії, де він свого часу навчався (нині – Інститут філології КНУ, бульвар Тараса Шевченка, 14) урочисто відкрили 2 червня 2017 року.

Такий вигляд мала пам’ятна дошка Булгакову на будівлі Інституту філології КНУ

Читайте також:
“Гудбай, Толстой”: як відбувається процес дерусифікації в Києві

Що нам робити з Чайковським? Чи можна вважати українським композитора, який є представником “русского міра”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна