На Донеччині наші воїни підбили рідкісний броньовик росіян

В одному із сюжетів російського пропагандистського ресурсу «Федеральное агентство новостей» «засвітився» доволі незвичайний броньовик.

Про це в четвер, 2 червня, пише агентство “Армія Інформ”.

На кадрах, які, за словами так званих «військкорів» зняті на відрізку дороги Миронівський-Світлодарськ, можна помітити пошкоджений і скоріш за все покинутий росіянами бронеавтомобіль «Урал» «Чекан» (інша назва «Щука») з характерним рашистським маркуванням на бортах.

Ці броньовики помічали й раніше, зокрема, їх використовували найманці підтримуваної Кремлем приватної військової компанії «Вагнера» (нині ПВК «Ліга») в локальних конфліктах у Сирії, Лівії, Судані та ЦАР.

Знищений поблизу сирійського міста Дайр-ез-Заур вагнерівський “Чекан”. 2017 р.

«Чекан» збудований на базі вантажного автомобіля «Урал» 432007-0111-31 з колісною формулою 6х6. Він має протикульове та протиосколкове бронювання, а також протимінний захист. На деяких екземплярах можна помітити й невелику башту з кулеметом.

Читайте також:
Українські військові ліквідували підрозділ “вагнерівців” на Донбасі, – СБУ

Десантники спалили російський бронеавтомобіль “Тигр” разом з екіпажем

 


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна