ППО 95-ї бригади збила британськими ракетами Starstreak два російські безпілотники. ВІДЕО, ДОПОВНЕНО

доповнено, уточнено

Підрозділ протиповітряної оборони 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ на Харківщині знищив російський БПЛА “Ороан-10”. Ураження відбулося за допомогою переносного зенітного ракетного комплексу Starstreak, отриманого нещодавно від Великої Британії.

10 квітня житомирські десантники поширили в мережі відео із влучним пострілом (увага, ненормативна лексика!):

Факт вдалого “полювання” підтвердила пресслужба Командування ДШВ, уточнивши, що збито другий збитий “Орлан” за два дні.

“На Харківщині підрозділ протиповітряної оборони 95 одшбр із ПЗРК британського виробництва Starstreak успішно знищив черговий російський БПЛА “Орлан-10”.
Слід відзначити, що це вже другий збитий багатоцільовий безпілотний авіаційний комплекс “Орлан-10” рашистів. Перший БПЛА такого типу був збитий вчора”, – сказано в повідомленні.

У пресслужбі ДШВ зазначили, що на поширеному відео зафіксовано перше (9 квітня) бойове застосування ПЗРК Starstreak в бойових умовах саме підрозділом Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

Також КДШВ оприлюднило фото, на якому залишки збитого 10 квітня БПЛА  росіян.

Бійці 95-ї бригади оглядають залишки збитого безпілотника “Орлан-10” на Харківщині. Фото: КДШВ

“Вважайте це привітом від українських десантників Борису Джонсону. Дякуємо Великій Британії. Підтримку союзників використовуємо ефективно”, – написав у фейсбуці військовий експерт Юрій Кочовенко.

Нагадаємо, в перші дні квітня з британських ЗМІ стало відомо, що на Луганщині британським ПЗРК Starstreak збили російський гелікоптер.

9 квітня в Києві прем’єр-міністр Великої Британії пообіцяв Україні нову військову допомогу, що включає бронетехніку та протикорабельну зброю.

Довідково

Starstreak – переносний зенітний ракетний комплекс, що був прийнятий на озброєння Великої Британії в 1997 році.
Заявлена висота враження цілей – до 5000 м, дальність – 6000+ м. Ракета з бойовою частиною в 0,9 кг може розвивати швидкість у 3,5 Мах.
Бойова частина у вигляді трьох кінетичних вольфрамових субелементів. Наведення відбувається по лазерному променю у напівавтоматичному режимі.
ПЗРК може бути виконаний у різних форм-факторах: ручного, стаціонарного на штативі з трьома контейнерами ракет, бойові модулі для військової техніки.

9 березня стало відомо, що Британія розглядає передачу ПЗРК Starstreak Україні.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 46 – 10.04.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна