Глава мінфіну ФРН підтримав ідею “плану Маршалла” для відбудови України

Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер підтримав створення широкої міжнародної програми відбудови України після завершення агресивної війни Російської Федерації.

Про це він сказав вдень у вівторок, 22 березня, під час дебатів щодо бюджету в Бундестазі, передає Deutsche Welle.

“Наша солідарність з європейським сусідом триватиме довго. І саме тому нам потрібен міжнародний “план Маршалла” для України”, – сказав урядовець.

Німеччина вже надала Україні “всебічну допомогу”, вважає Лінднер.

“Наша підтримка боротьби народу (України, – “Н”) за свободу там також триватиме. Але коли в Україні запанує мир, “ми все одно будемо там, щоби підтримувати відбудову, працювати задля доброго майбутнього і шляху до партнерства з ЄС”, – запевнив міністр фінансів ФРН.

Як відомо, план Маршалла передбачав надання після Другої світової війни широкої економічної допомоги країнам Західної Європи з боку США задля відбудови цих країн.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 27 – 22.03.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна