Гуманітарна евакуація з Маріуполя нарешті почалася

Радник міського Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що гуманітарна евакуація з Маріуполя нарешті почалася, наразі – на приватних авто.

Про це він написав у фейсбуці близько 14-ї години в понеділок, 14 березня.

Андрющенко зазначив, що станом на 13:00 маємо фактичне підтвердження де-факто дотримання режиму тиші по напряму гуманітарного коридору для приватного транспорту по маршруту: Маріуполь (виїзд в сторону с. Мелекіне – с. Портовське – смт Мангуш – Бердянськ – Запоріжжя).

“Станом на зараз понад 50 приватних авто вже пройшло м. Бердянськ та рухається в напрямку Запоріжжя. Станом на зараз проходження блокпостів не викликає проблем”, – розповів представник міськради.

Він оголосив, що всіх маріупольців чекають для надання першої допомоги, розміщення, та допомоги щодо подальшого за адресою:
Запоріжжя, вул. Рекордна, 41 приміщення цирку.
Контактна особа:
Ремпель Андрій Володимирович тел. 067 522 80 18
Погребняк Юлія 095 277 71 11

Водночас Андрющенко додав примітку: “Ми не можемо офіційно гарантувати безпеку по напряму цього коридору. Але це єдиний коридор, якім має офіційне погодження і який фактично працює на сьогодні. Саме тому інформуємо про можливість скористатись інформацією в разі самостійного прийняття рішення щодо евакуації власним транспортом”.

Читайте також:
Маріуполь у вогні: в мережі показали, як виглядає з неба атаковане Росією приморське місто. ВІДЕО

У Маріуполі померла вагітна, яка постраждала під час бомбардування пологового

Як відомо, місто Маріуполь на Донеччині вже два тижні лишається в блокаді після наступу військ Росії. Фактично лише Маріуполь зараз не дозволяє загарбникам пробити сухопутний “коридор” від РФ до Криму. Морські піхотинці та полк “Азов” мужньо відбивають атаки ворога і просять підтримки, однак рашисти посилено б’ють по місту артилерією, ракетами, авіацією.
У місті – гуманітарна катастрофа через відсутність електрики, тепла, газу, зв’язку, харчів та медикаментів. При цьому окупанти досі не дозволяли провести евакуацію цивільних та доставити гуманітарні вантажі. Зокрема, 13 березня гуманітарний конвой із Червоним Хрестом та священиками повернувся до Бердянська через обстріли на шляху “зеленого коридору”.

Читайте також:
“Трупи лежать на вулицях. Їх закопують там же на штик-лопату”. Монолог жительки Маріуполя

Трагедія Маріуполя: росіяни вбили вже майже 2200 цивільних

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна