Гумконвой знову не пробився у блокадний Маріуполь

Із 14 запланованих на неділю гуманітарних коридорів спрацювали лише дев’ять.
Автобуси та вантажівки з гуманітарним вантажем, які прямували у блокадний Маріуполь, через продовження обстрілів залишилися в Бердянську. Однак завтра конвой знову намагатиметься доїхати до маріупольців.

Про це ввечері 13 березня повідомила віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі національного телемарафону, передає “Укрінформ“.

“Колона залишилася у Бердянську і завтра зранку знову спробує прорватися до Маріуполя”, – сказала вона.

Верещук підкреслила, що сьогодні колона не змогла добратися до Маріуполя і провести евакуацію людей, оскільки росіяни знову атакували місто з повітря. За її словами, є багато загиблих цивільних.

Також міністерка зауважила, що про евакуацію з Маріуполя звертаються посольства Греції й Туреччини, місії ОБСЄ, МКЧХ, закликаючи врятувати їхніх громадян і працівників. Однак, наголосила вона, “ключ у руках Путіна”.

Інші евакуаційні маршрути

Натомість віцепрем’єр поінформувала, що в неділю спрацювали гуманітарні коридори на Луганщині й Київщині, звідки виїхали тисячі людей.

Верещук додала, що загалом завдяки гумкоридорам вдалося евакуювати з “гарячих точок” уже більше 140 тисяч людей.

Як відомо, місто Маріуполь на Донеччині вже два тижні лишається в блокаді після наступу військ Росії. Фактично лише Маріуполь зараз не дозволяє загарбникам пробити сухопутний “коридор” від РФ до Криму. Морські піхотинці та полк “Азов” мужньо відбивають атаки ворога і просять підтримки, однак рашисти посилено б’ють по місту артилерією, ракетами, авіацією. У місті – гуманітарна катастрофа через відсутність електрики, тепла, газу, зв’язку, харчів та медикаментів. При цьому окупанти весь цей час не дозволяють провести евакуацію цивільних та доставити гуманітарні вантажі.

Читайте також:
“Трупи лежать на вулицях. Їх закопують там же на штик-лопату”. Монолог жительки Маріуполя

Трагедія Маріуполя: росіяни вбили вже майже 2200 цивільних

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна