Трагедія Маріуполя: росіяни вбили вже майже 2200 цивільних

У Маріуполі від ударів російських загарбників загинуло вже майже 2200 цивільних мешканців.

Про це після 16:00 у неділю, 13 березня, повідомила пресслужба міської ради.

“Окупанти цинічно та цілеспрямовано б’ють по житлових будинках, місяцях скупчення людей, вщент руйнують дитячі лікарні та повністю знищують міську інфраструктуру. Кожне бомбардування несе страшні руйнування та забирає головне, що є – життя мирних маріупольців. На сьогодні вже 2187 маріупольців загинули від атак з боку рф. Вічна їм пам’ять…” – сказано в повідомленні.

У міськраді приазовського міста зазначили, що щодня Маріуполь потерпає від авіанальотів з боку рашистів. За минулі 24 години відбулося найменше 22 бомбардування мирного міста. Скинуто вже близько сотні авіабомб на Маріуполь.

“Саме з неба йде найбільша загроза для 400 тисяч маріупольців, які зараз заблоковані у місті. Тому закриття збоку НАТО неба над Україною або надання необхідних систем ППО – це рішення, яке може врятувати сотні тисяч невинних життів по всій Україні”, – просять у Маріупольській міськраді.

Як відомо, місто Маріуполь на Донеччині вже два тижні лишається в блокаді після наступу військ Росії. Фактично лише Маріуполь зараз не дозволяє загарбникам пробити сухопутний “коридор” від РФ до Криму. Морські піхотинці та полк “Азов” мужньо відбивають атаки ворога і просять підтримки, однак рашисти посилено б’ють по місту артилерією, ракетами, авіацією. У місті – гуманітарна катастрофа через відсутність електрики, тепла, газу, зв’язку, харчів та медикаментів. При цьому окупанти весь цей час не дозволяють провести евакуацію цивільних та доставити гуманітарні вантажі.

Читайте також:
“Трупи лежать на вулицях. Їх закопують там же на штик-лопату”. Монолог жительки Маріуполя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна