“Коктейль Молотова” в консульство РФ у Львові кинув колишній мешканець Горлівки, – Данілов

Чоловік, який кинув пляшку з “коктейлем Молотова” в огорожу Генерального консульства Росії у Львові, не має стосунку до якихось громадських рухів.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу після засідання.

“У Львові відбулася певна подія, коли суміш кидали в бік установи, яка має відношення до РФ. Наші всі служби дуже швидко відпрацювали це питання. Людина, яка це робила, не має стосунку до жодного руху, це людина з окупованих територій, безпосередньо – з міста Горлівки. Він затриманий, з ним відпрацьовують”, – зауважив Данілов.

Він також натякнув, що чоловік, який пожбурив у консульство держави-агресора “коктейль Молотова”,  керувався особистими мотивами.

За словами Данілова, “такі ситуації інколи трапляються”, але українські правоохоронні органи, в тому числі Служба безпеки й контррозвідники, “усі ці питання відпрацьовують”.

Данілов підкреслив, що для Росії дестабілізація ситуації в Україні є головним питанням, над яким росіяни “дуже наполегливо працюють”.

Але на даний момент, як запевнив секретар РНБО, “подібних питань із дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні немає”.

У Національній поліції в коментарі виданню “Українська правда” повідомили, що ймовірного зловмисника затримали поліцейські Львівщини в результаті оперативно-розшукових заходів. Йому повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 296 ККУ.

Суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, 24 грудня поліція Львівщини повідомила, що невідомі кинули пляшку з легкозаймистою рідиною в огорожу Генерального консульства Росії у Львові.

Читайте також:
У Києві чоловік кинув “коктейль Молотова” у тролейбус, щоб усіх убити

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна