Міносвіти відмовило нардепу Киві в присудженні наукового ступеня

Міністерство освіти і науки відмовило нардепу від “Опозиційної платформи – За життя” Іллі Киві у присуджені наукового ступеня кандидата наук із держуправління, скасувавши попереднє рішення спеціальної ради Інституту підготовки кадрів.

Як передає “Новинарня“, про це у вівторок, 30 листопада, повідомила нардепка від “Слуги народу” й голова підкомітету з питань вищої освіти комітету Верховної Ради з питань освіти Юлія Гришина.

“Щойно на засіданні Атестаційної колегії МОН одноголосно було ухвалено рішення про відміну рішення спецради Інституту підготовки кадрів держслужби зайнятості про присудження Іллі Ківі наукового ступеня кандидата наук з держуправління”, – написала депутатка у фейсбуці.
Також вона додала, що керівника спецради, наукового керівника та опонентів позбавили права займатись відповідними видами наукової діяльності протягом двох років.

Нагадаємо, 26 квітня народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію – “Механізми впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної діяльності (на прикладі країн ЄС та України)”.

Захист відбувався в Києві у державному Інституті підготовки кадрів держслужби зайнятості.

22 березня 2021 року на сайті Міністерства освіти та науки України було оприлюднено повідомлення про захист дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата наук, серед яких  робота народного депутата Іллі Киви.
Науковим керівником праці став доктор наук із державного управління, професор, перший заступник директора Всеукраїнської громадської організації “Центр досліджень проблем публічного управління” Володимир Гурковський.

Як інформувала “Новинарня“, 15 жовтня скандальний народний депутат від проросійської партії “Опозиційна платформа – За життя” Ілля Кива на річницю вбивства Степана Бандери проголосив себе “лідером антифашистського руху” і в публічному місці випустив у повітря кілька черг із автоматичної зброї, якою заборонено володіти цивільним особам.
26 жовтня стало відомо, що за цим фактом було відкрито кримінальне провадження.

Через місяць після інциденту міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив, що Киву позбавили права на нагородну зброю через “негідну поведінку і дії, які дискредитують сам факт його нагородження від імені українського народу”.

18 листопада Ілля Кива здав два нагородні пістолети – Glock-19 та АПС та дозволи на їх зберігання працівникам підрозділу контролю за обігом зброї ГУНП у Києві.

Читайте також:
Нардеп Кива привітав Путіна з днем народження. Військовий ЗСУ вимагає реакції правоохоронців

“Слуги народу” Трухін і Саламаха планують одночасно захищати дисертації в Дніпропетровському держуніверситеті внутрішніх справ, – Мокрик

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна