“Слуги народу” Трухін і Саламаха планують одночасно захищати дисертації в Дніпропетровському держуніверситеті внутрішніх справ, – Мокрик

 

Народні депутати від “Слуги народу” Олександр Трухін і Орест Саламаха планують одночасно захищати кандидатські дисертації в Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ.

Про це в четвер, 2 вересня, у фейсбуці повідомив журналіст Данило Мокрик.

Зазначається, що захист призначений на один і той же час, і навіть теми дисертацій у “слуг” схожі.

“Аспіранти-близнюки в “Слузі народу”: Трухін і Саламаха. Ото вчора я написав, що нардеп Олександр “Стрейзанд” Трухін збирається захищати кандидатську дисертацію в Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Ну, типу просто цікавий факт. Але тепер – ще один цікавий факт: у той же час в тому же виші у Дніпрі планує захищати дисертацію ще один “слуга” – Орест Саламаха. І навіть теми дисертацій в них перегукуються. У Трухіна: “Правове регулювання благодійної діяльності на українських територіях у складі Російської імперії: історико-правове дослідження”. У Саламахи: “Правове регулювання торговельної та підприємницької діяльності на українських територіях (на матеріалах українських губерній у складі Російської імперії): історико-правове дослідження””, – написав журналіст.

Читайте також:
Нардеп із “СН” Трухін уперше прокоментував “п’яне ДТП” з його участю

“Слуги народу”, ймовірно, зробили історико-правове дослідження українських губерній у складі Російської імперії.

“Тільки Трухін дослідив благодійну діяльність, а Саламаха – підприємницьку. Роботи такі суміжні, що навіть один із опонентів у Трухіна і Саламахи – спільний: Василь Россіхін. Якщо не вірити в чистоту української науки і доброчесність народних депутатів, можна було би навіть припустити, що реальний автор у досліджень – один і той самий. І що захист домовлений пакетом. Але ж ми не можемо презюмувати корумпованість науки і нардепів, правда? Тому просто можемо поміркувати над ще одним цікавим моментом. От чого Трухін захищається у ментовському виші в Дніпрі – це ще можна зрозуміти. Дніпро – то майже його рідне місто. А от чому у Дніпрі захищається львів’янин Саламаха – це вже інтрига, нє? Втім, навіщо ці запитання? Варто просто порадіти і за українську науку, і за партію “Слуга народу”. Нардепи не лише досліджують і роблять наукові внески, так ще й працюють не кожен у своєму окремому напрямку, а об’єднують свої інтелекти на спільних напрямках досліджень”, – іронізує Мокрик.

Як писала “Новинарня“, голова Комітету з питань науки, освіти та інновацій Верховної Ради, нардеп від “Слуги народу” Сергій Бабак став плагіатором 2019 року за версією групи науковців “Дисергейт”.

Читайте також:
Міськрада Дрогобича на Львівщині висловила недовіру “слузі народу” Оресту Саламасі

Кандидат наук з УКУ спалив диплом та відмовився від звання на знак протесту проти Киви-науковця

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна