Нобелівську премію з літератури отримав Абдулразак Гурна

Лауреатом Нобелівської премії з літератури 2021 року став письменник із Танзанії Абдулразак Гурна “за безкомпромісний та співчутливий погляд на наслідки колоніалізму та долю біженця у прірві між культурами та континентами”.

Про це йдеться в повідомленні на офіційній твіттер-сторінці премії у четвер, 7 жовтня.

Торік Нобелівську премію з літератури присудили американській поетесі Луїзі Глюк.

У 2018 році Шведська королівська академія наук заявила, що не оголошуватиме переможця. Причиною цьому стали корупційні скандали й звинувачення у сексуальних домаганнях.

Володаря премії оголосили наступного року, її отримала полька українського походження Ольга Токарчук. Лауреатом премії за 2019 рік став письменник із Австрії Петер Гандке.

Нагадаємо, напередодні лауреатами Нобелівської премії з хімії 2021 року стали Бенджамін Ліст і Девід Макміллан “за розвиток асиметричного органокаталізу”.

Читайте також:
Співавторами нобелівського лауреата з хімії є науковці Київського університету

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна