У 2021 році МОУ передбачило ₴600 млн на будівництво житла для військових

 

У бюджеті Міністерства оборони України на будівництво житла для військовослужбовців передбачено 600 мільйонів гривень. Із цієї суми взято зобов’язань на 332,6 млн та профінансовано 106,444 млн.

Про це в п’ятницю, 24 вересня, інформує пресслужба МОУ.

Міністр оборони Андрій Таран у парламенті розповів про основні об’єкти, на фінансування яких скеровуються кошти.

Зокрема, планується до введення в експлуатацію двох житлових будинків на суму майже 20 млн гривень.

Також проводиться реконструкція будівлі казарми в Одесі на суму 16,7 млн. грн. Завершується будівництво шести гуртожитків на суму 156 мільйонів гривень. Здійснюється будівництво газопостачання трьох п’ятиповерхових будинків на 120 квартир в селі Клугино-Башкирівка поблизу Чугуєва на Харківщині на суму майже два мільйони. На баланс квартирно-експлуатаційному відділу м. Володимир-Волинський передано 44-квартирний житловий будинок.

А також призначено виплату військовослужбовцям та членам їх сімей грошової компенсації для отримання житлового приміщення в розмірі 201 млн. грн.

“У 2021 році за договорами укладеними минулого року на умовах пайової участі Міністерства оборони України вже отримано 250 квартир на суму 210 млн. грн. У зв’язку із реорганізацією органів будівництва та формування трьох територіальних управлінь планується кошти в сумі 436 млн. грн перерозподілити на виплату військовослужбовцям і членам їх сімей грошової компенсації за належне отримання житлової площі”, – підсумував Таран.

Читайте також:
СБУ викрила привласнення грошей для будівництва інфраструктурних об’єктів ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна