СБУ викрила привласнення грошей для будівництва інфраструктурних об’єктів ЗСУ

 

Служба безпеки України заявляє, що викрила привласнення державних коштів, які були передбачені для будівництва соціальних інфраструктурних об’єктів Збройних сил.

Про це в спецслужбі повідомили в четвер, 27 травня.

За оперативною інформацією, схему розкрадання розробили посадовці Західного територіального квартирно-експлуатаційного управління. Вони діяли у змові з підрядними організаціями.

“Організатори вносили до актів виконаних робіт завищені дані про вартість матеріалів і обсяги виконаних робіт. За висновками економічних та будівельно-технічних експертів, зловмисники привласнили понад 1,8 млн грн”, – заявили в СБУ.

Наразі одному з підрядників повідомлена підозра у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та частиною 2 статті 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваній міри запобіжного заходу.

Читайте також:
На Харківщині з центру забезпечення ЗСУ розкрадали пальне, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна