На Харківщині з центру забезпечення ЗСУ розкрадали пальне, – СБУ

 

Служба безпеки України викрила розкрадання пального в одному з центрів забезпечення Збройних сил України в Харківській області.

Про це у вівторок, 26 травня, інформує пресцентр української спецслужби.

Оперативники спецслужби встановили, що керівники середньої ланки центру організували систематичне розкрадання паливно-мастильних матеріалів, призначених для потреб української армії.

“Дизельне паливо та бензин один з фігурантів особисто вивозив з території військової частини невеликими партіями. Потім пальне акумулювали на складах посередників та збували оптовими партіями за готівку місцевим підприємцям”, – йдеться у повідомленні.

У межах кримінального провадження правоохоронці задокументували три епізоди розкрадання паливно-мастильних матеріалів загальним обсягом понад 5 тонн.

Співробітники СБУ затримали автомобіль посередників під час перевезення чергової партії солярки розміром у 3 тонни, незаконно придбаної у військових.

“Під час шести обшуків, проведених у службових приміщеннях центру забезпечення Збройних сил та за місцями проживання фігурантів справи, правоохоронці виявили докази корупційної діяльності, а також гроші, одержані від оборудки”, – додають у СБУ.

Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам справи про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 410 (викрадення, привласнення військовослужбовцем військового майна, вчинені в умовах особливого періоду) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Читайте також:
Військова прокуратура: підполковник ЗСУ організував схему продажу 60 тонн армійського пального

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна