Першу підозру в недостовірному декларуванні НАБУ вручило братові скандального судді Вовка

 

Брату голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка Юрію Зонтову вручили підозру у внесенні недостовірних відомостей до декларації.

Це перша підозра у недостовірному декларуванні після відновлення відповідальності за вказаною статтею, повідомляє “Українська правда” з посиланням на НАБУ та власні джерела у правоохоронних органах.

За версією слідства, адвокат і колишній співробітник Служби зовнішньої розвідки Зонтов є фактичним власником помешкання, де знайшли великі обсяги готівки. Йдеться про справу про хабар у 100 тисяч доларів для двох адвокатів, які обіцяли вирішити питання в судовому позові через скандального голову ОАСК Павла Вовка.

У цій справі Зонтов вже отримав підозру. Йдеться про підбурення на надання неправомірної вигоди суддям ОАСК.

Під час викриття “на гарячому” за місцем виявлення хабаря знайшли ще антикваріат, документи на ім’я голови ОАСК та його близького родича. Там же вилучили понад 3,7 млн доларів, 840 тисяч євро, 20 тисяч фунтів, 230 тисяч грн і 100 шекелів (загалом понад 135 млн грн).

Нова ж підозра пов’язана зі справою про хабар, оскільки помешкання, в якому передавали кошти, за версією правоохоронців, належить саме брату голові ОАСК – як і виявлені там кошти. Проте ці відомості не вказані в його декларації за 2020 рік.

Як наголосили в НАБУ, повідомити про підозру в недекларуванні статків стало можливим після відновлення відповідальності щодо недекларування.

Попередні справи через рішення КСУ були закриті. Це перша підозра, повідомлена НАБУ та САП за ст. 366-2 КК України.

Читайте також:
НАБУ викрило на хабарі в $100 тис. брата голови ОАСК, що назвався співробітником розвідки

Корупція в ОАСК: Зонтова звільнили із військової служби

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна