Затримання брата голови ОАСК Вовка: НАБУ виявило у квартирі-сховищі мільйони доларів готівкою та антикваріат

 

У столиці співробітники Національного антикорупційного бюро України та Спеціальної антикорупційної прокуратури затримали двох адвокатів-посередників, викритих “на гарячому” під час отримання хабаря для подальшої її передачі суддям Окружного адміністративного суду міста Києва.

Про це в середу, 7 квітня, повідомила пресслужба НАБУ.

“Вирішується питання про повідомлення їм про підозру. За місцем виявлення предмета неправомірної вигоди детективи НАБУ віднайшли предмети, ззовні схожі на антикваріат, документи на ім’я голови ОАСК (Павла Вовка“Н”) та його близького родича (рідного брата Юрія Зонтова“Н”)”, – йдеться в повідомленні.

Пресслужба НАБУ зазначає, що правоохоронці під час обшуків також виявили велику кількість валюти готівкою – понад 3,7 млн доларів, 840 тисяч євро, 20 тисяч фунтів, 230 тисяч гривень і 100 шекелів.

НАБУ сховок Вовка 1 НАБУ сховок Вовка 2 НАБУ сховок Вовка 3 НАБУ сховок Вовка 4 НАБУ сховок Вовка 5 НАБУ сховок Вовка 6
<
>

“Вовк облаштував секретний сховок готівки в конспіративній квартирі у скромному будинку за адресою вул. Джона Маккейна, 22 на Печерську (колишня вулиця Івана Кудрі). Квартира оформлена на адвокатку, проте нею користувалася родина Вовка. Заходи безпеки він застосовував жорсткі, квартиру вдалося викрити тільки під час передавання хабаря”, – написав журналіст Юрій Бутусов у фейсбуці.

За його словами, рідний брат голови ОАСК Павла Вовка – Юрій Зонтов, який був затриманий на хабарі та забезпечував прикриття та безпеку таємних корупційних афер, обіймає посаду заступника начальника управління Служби зовнішньої розвідки України.

Нагадаємо, напередодні Національне антикорупційне бюро викрило на одержанні 100 тисяч доларів неправомірної вигоди Юрія Зонтова – брата голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка. Гроші ймовірно мали передати самому керівнику ОАСК.
Правоохоронці затримали Зонтова й провели низку обшуків, зокрема в будівлі суду.

Як інформувала “Новинарня“, голові ОАСК Павлові Вовку інкримінують створення злочинної організації з метою захоплення державної влади, перешкоджання діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, втручання у діяльність державних діячів – членів ВККСУ.
За словами правоохоронців, у цій організації брали участь судді Окружного адміністративного суду Києва. У межах цього провадження розслідується також можливе прийняття пропозиції та одержання неправомірної вигоди головою Державної судової адміністрації України.

5 січня ВАКС відмовив у примусовому приводі Вовка до суду для обрання йому запобіжного заходу, як просила сторона обвинувачення. Детективи НАБУ особисто вручили голові ОАСК повістку про виклик до ВАКС на це засідання.

3 лютого ВАКС задовольнив клопотання детективів НАБУ щодо примусово доставлення Павла Вовка до Вищого антикорупційного суду. Однак голова ОАСК заявив, що не збирається виконувати “незаконне” рішення.

Читайте також:
Мін’юст подав скаргу на суддю Вовка до Вищої ради правосуддя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна