Голову ОАСК Павла Вовка примусово приведуть в Антикорупційний суд

 

Голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка примусово доставлять до Вищого антикорупційного суду.

Як повідомляє “Центр протидії корупції” у телеграмі, ВАКС задовольнив відповідне клопотання детективів Національного антикорупційного бюро у середу, 3 лютого.

“Суддя Вищого антикорупційного суду Андрій Біцюк із другої спроби задовольнив клопотання детективів НАБУ щодо примусового приводу до суду голови Окружного адмінсуду Павла Вовка. І це сталося попри надзвичайний тиск Вищої ради правосуддя на суддів ВАКС, зокрема на Біцюка, щодо якого відкрили дисциплінарну справу за скаргами адвокатів суддів ОАСК”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Вища рада правосуддя не дала дозволу на арешт Вовка. Але заборони примусово доставити Вовка в законодавстві нема – потрібен лише дозвіл слідчого судді, який отримало НАБУ.

У ЦПК наголошують, що Павло Вовк від осені 2020 року ігнорує засідання, прикриваючись суддівським імунітетом.

Як інформувала “Новинарня“, 5 січня ВАКС відмовив у примусовому приводі Вовка до суду для обрання йому запобіжного заходу, як просила сторона обвинувачення. Детективи НАБУ особисто вручили голові ОАСК повістку про виклик до ВАКС на це засідання.

На початку лютого НАБУ довело до відома Вовка зміст виклику до ВАКС, де на 3 лютого було заплановане засідання з обрання запобіжного заходу. Детективи зачитували Вовку текст клопотання про відсторонення його від посади під час “прогулянки” поруч із суддею довжиною у кілька кілометрів.

Павлові Вовку інкримінують створення злочинної організації з метою захоплення державної влади, перешкоджання діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, втручання у діяльність державних діячів – членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

За словами правоохоронців, у цій організації брали участь судді Окружного адміністративного суду Києва. У межах цього провадження розслідується можливе прийняття пропозиції та одержання неправомірної вигоди головою Державної судової адміністрації України.

Читайте також:
“А можна скасувати иродів у мантіях?”: під ОАСК відбулася акція на підтримку нового українського правопису. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна