НАБУ вручило судді Вовку повістку про виклик до ВАКС

доповнено

Детективи Національного антикорупційного бюро вручили голові Окружного апеляційного суду міста Києва Павлові Вовку повістку про виклик до Вищого антикорупційного суду на 5 січня.

Про це в четвер, 24 грудня, повідомляє пресслужба НАБУ в телеграмі.

Зазначається, детективи НАБУ вручили особисто голові ОАСК повістку про виклик до ВАКС. Підозрюваного чекають 5 січня 2021 року на наступному судовому засіданні.

“Вручення повістки відбулося під час святкування, організованого колишнім народним депутатом, президентом одного із юридичних вишів України. На цьому святкуванні оголошений у розшук голова ОАСК перебував як запрошений гість”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Павлові Вовку інкримінують створення злочинної організації з метою захоплення державної влади, перешкоджання діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, втручання у діяльність державних діячів – членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

За словами правоохоронців, у цій організації брали участь судді Окружного адміністративного суду Києва. У межах цього провадження розслідується можливе прийняття пропозиції та одержання неправомірної вигоди головою Державної судової адміністрації України.

Читайте також:
НАБУ повідомило про розшук голови ОАСК Павла Вовка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна