НАБУ повідомило про розшук голови ОАСК Павла Вовка

 

Національне антикорупційне бюро України у вівторок, 3 листопада, повідомило про розшук голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка.

Як поінформували в пресслужбі НАБУ, Вовка розшукують “у зв’язку з систематичним ігноруванням повісток від органу досудового розслідування і слідчого судді, а також неявкою для участі у допиті та інших процесуальних дій”.

Йому інкримінують створення злочинної організації з метою захоплення державної влади, перешкоджання діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, втручання у діяльність державних діячів – членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

За словами правоохоронців, у цій організації брали участь судді Окружного адміністративного суду Києва. У межах цього провадження розслідується можливе прийняття пропозиції та одержання неправомірної вигоди головою Державної судової адміністрації України.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд відклав розгляд клопотання з обрання запобіжного заходу голові Окружного адміністративного суду Києва Павлові Вовку на 5 листопада, адже підозрюваний та його захисники вдруге не з’явилися до суду.

Читайте також:
Відповідно до петиції: Зеленський почав консультації про ліквідацію Окружного адмінсуду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна