Детективи НАБУ на ходу зачитували голові ОАСК клопотання про відсторонення від посади

 

Детективам Національного антикорупційного бюро України довелося зачитувати текст клопотання про відсторонення від посади голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка на ходу – спочатку в приміщенні, згодом – надворі.

Відео, як детективи читають процесуальний документ, йдучи за Вовком по вулиці, поширила пресслужба відомства у вівторок, 2 лютого.

“У цьому відео ви побачите, як детективи НАБУ зачитували підозрюваному голові ОАСК текст клопотання про відсторонення його від посади під час “прогулянки” поруч із суддею довжиною у кілька кілометрів“, – підписав відео пресцентр НАБУ.

Нагадаємо, 5 січня ВАКС відмовив у примусовому приводі Вовка до суду для обрання йому запобіжного заходу, як просила сторона обвинувачення. Детективи НАБУ особисто вручили голові ОАСК повістку про виклик до ВАКС на це засідання.

Нагадаємо, Павлові Вовку інкримінують створення злочинної організації з метою захоплення державної влади, перешкоджання діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, втручання у діяльність державних діячів – членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

За словами правоохоронців, у цій організації брали участь судді Окружного адміністративного суду Києва. У межах цього провадження розслідується можливе прийняття пропозиції та одержання неправомірної вигоди головою Державної судової адміністрації України.

Читайте також:
НАБУ повідомило про розшук голови ОАСК Павла Вовка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна