Мін’юст подав скаргу на суддю Вовка до Вищої ради правосуддя

 

Міністерство юстиції України подало до Вищої ради правосуддя скаргу на суддю Печерського районного суду Києва Сергія Вовка.

Про це у вівторок, 8 вересня, повідомив міністр юстиції Денис Малюська у фейсбуці.

Урядовець опублікував відео, на якому, як вважає міністр, “суддя Вовк іменем України ухвалює по суті вкрасти 10 мільярдів гривень”.

“Його ухвала стане або початком відродження судової влади, якщо вдасться належно на ухвалу відреагувати, за всією суворістю закону. Або навпаки, символом тотального краху, якщо належної реакції не відбудеться. Ну а ми не сидимо, склавши руки. На ухвалу ми щойно подали апеляційну скаргу. А на самого суддю Вовка – скаргу до Вищої ради правосуддя”, – написав Малюська.

Також міністр нагадав, що у Верховній Раді “очікує на розгляд законопроєкт №4064, який блокує списання грошових коштів як захід забезпечення позову”.

“Говорячи про судову владу, маю на увазі в основному першу інстанцію, в апеляційній ланці, здається, гучних проблем набагато менше, а Верховний та Вищий антикорупційний взагалі без істотних репутаційних втрат”, – уточнив Малюська.

Нагадаємо, 2 вересня суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк ухвалив рішення щодо примусового стягнення з “Приватбанку” 350 мільйонів доларів на користь компаній братів Суркісів. У Міністерстві фінансів заявили, що оскаржуватимуть це рішення.

3 вересня суддя Вовк задовольнив заяви двох англійських компаній Суркісів про стягнення з “Приватбанку” майже 165 мільйонів доларів.

7 вересня міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, який унеможливить стягнення 10 мільярдів гривень з “Приватбанку” на користь шести компаній, афілійованих з братами Суркісами.

Читайте також:
НАБУ відкрило кримінальне провадження через рішення Печерського суду стягнути з Приватбанку мільйони доларів на користь Суркісів

Печерський суд відновив стягнення $165 млн з Приватбанку на користь Суркісів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна