НАБУ відкрило кримінальне провадження через рішення Печерського суду стягнути з Приватбанку мільйони доларів на користь Суркісів

 

Національне антикорупційне бюро порушило кримінальну справу за фактом ухвалення суддею Печерського райсуду Сергієм Вовком рішення на користь Суркісів у справі Приватбанку.

“4 вересня НАБУ відкрило кримінальне провадження за фактом незавершеного замаху на заволодіння майном Приватбанку в особливо великих розмірах.

Серед ймовірних фігурантів справи — представники судової гілки влади, службові особи Державної виконавчої служби, співробітники шести англійських компаній пов’язаних з олігархами Суркісами”, — зазначається в заяві Ради громадського контролю при НАБУ.

“Члени РГК засуджують безпрецедентне порушення процедур з боку Печерського суду Києва та судді Сергія Вовка зокрема. Рада вітає відкриття справи детективами НАБУ для розслідування інциденту та здійснюватиме громадський контроль за проведенням розслідування”, — зазначається в повідомленні.

Читайте також:
Печерський суд відновив стягнення $165 млн з Приватбанку на користь Суркісів

2 вересня суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк ухвалив рішення щодо примусового стягнення з Приватбанку 350 мільйонів доларів на користь компаній братів Суркісів. У Міністерстві фінансів заявили, що оскаржуватимуть це рішення.

3 вересня суддя Вовк задовольнив заяви двох англійських компаній Суркісів про стягнення з Приватбанку майже 165 мільйонів доларів.

7 вересня міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, який унеможливить стягнення 10 мільярдів гривень з Приватбанку на користь шести компаній, афілійованих з братами Суркісами.

Читайте також:
Уряд оскаржуватиме рішення суду щодо стягнення з “ПриватБанку” $350 млн на користь офшорних компаній Суркісів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна