Зловмисника, який підірвав поштомати в Києві та Одесі, затримали в Чернівцях

 

Поліцейські оперативно затримали в Чернівцях чоловіка, який підірвав на столичній Оболоні поштомат, надіславши туди посилку з вибухівкою. З’ясувалося, що так само він влаштував вибух і в Одесі.

Про це 30 липня повідомив відділ комунікації поліції Києва.

“Оперативники виявили зловмисника у місті Чернівці. За скоєне йому загрожує до десяти років тюремного ув’язнення”, – ідеться в пресрелізі.

У поліції нагадали, що поштомат (судячи з фото – “Нової пошти” – “Н”) вибухнув 29 липня в одному з торгових центрів у Києві, на Оболоні. На місці полії працювали слідчі, вибухотехніки та експерти.

“Завдяки злагодженій роботі оперативників управління карного розшуку поліції Києва, Департаменту карного розшуку, оперативно-технічного захисту НПУ та працівників Головного слідчого управління НПУ, Служби безпеки України, поліцейських Львова, Чернігова, Чернівців, Рівного, Одеси (…) встановлено 30-річного уродженця АР Криму, який останнім часом мешкав у Чернівцях. У подальшому його затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України”, – розповіли в поліції.

Поліцейські з’ясували, що зловмисник заздалегідь готувався до злочину і закупив необхідні матеріали для вибуху. Далі надіслав до Києва та Одеси відправлення з піротехнічними виробами, які в поштоматах здетонували. Після затримання фігуранта за місцем мешкання його доставили з Буковини до Оболонського управління поліції, де проводяться слідчі дії в рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про оголошення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Читайте також:
На Оболоні поліція затримала “провокатора”, який стріляв по “хохлах” “в ім’я ДНР і Путіна”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна