“Голос” виключив із лав партії сімох нардепів

доповнено

У четвер, 29 липня, на з’їзді політичної сили “Голос”, який проігнорувала частина народних депутатів, вирішили виключити зі складу партії сімох парламентарів.

Про це інформує “Українська правда”.

“Надалі будувати спільну політичну силу немає можливості, один із делегатів поставив питання про те, щоби виключити цих колег з партії. З’їзд прийняв рішення про виключення семи колег по фракції “Голос” з партії “Голос”. Це Устінова, Стефанишина, Лозинський, Юрчишин, Цабаль, Клименко, Бобровська. Після цього рішення ми рухаємося далі”, – сказала голова партії Кіра Рудик.

За її словами, в “Голос” немає ціннісних протиріч із колегами по фракції: “Ми вважаємо їх ефективними і гарними представниками української політики”.

На з’їзді партії були присутні 22 делегати.

Водночас, на з’їзд не пустили осередок із Львівщини. Рудик і глава фракції Ярослав Железняк заявили, що приміщення не могло вмістити всіх представників осередку і їм пропонували обрати кількох делегатів.

Железняк також розповів, що будучи кандидатами у нардепи, усі члени “Голосу” підписали особисте зобов’язання про те, що у разі виходу із партії вони складуть мандат.

Вранці 29 липня нардепка Олександра Устінова заявила, що більшість народних депутатів не братимуть участі у з’їзді партії “Голос” та покидають лави політсили.

За її словами, з’їзд “Голосу” – це “чергова профанація керівництва та цементування контролю Кіри Рудик над партією”.

Устінова написала заяву про вихід із партії.

Таку ж заяву написав народний депутат Ярослав Юрчишин, Ольга Стефанишина, Соломія Бобровська та Юлія Клименко.

Свою заяву Стефанишина написала на шматку туалетного паперу.

“Вийшла з партії “Голос”, яку колись будувала на початках і яку зруйнували…”, – наголосила Бобровська.

Як інформувала “Новинарня“, 29 березня 2021 року половина нардепів фракції “Голос” (10 із 20) оприлюднили спільну заяву, в якій закликали ініціювати проведення з’їзду партії, щоб обрати нове керівництво та змінити статут. Депутати у заяві звинуватили керівників партії та фракції Кіру Рудик і Ярослава Железняка в тому, що вони використовують “Голос” для “самопіару та підігрування владі”. Перед цим половина фракції “Голосу” у ВР виступила проти партійного керівництва в питанні “російського проєкту “Бабин Яр”.
Опозиційна частина партії орієнтується на Сергія Притулу, якого в лютому виключили з політради. Він спробував поборотися за посаду лідера “Голосу”, а коли зрозумів, що це неможливо, в червні вийшов із партії вочевидь взяв курс на власний політичний проєкт.
16 червня десять народних депутатів фракції “Голос” створили окреме об’єднання “Справедливість”, а 12 липня – заявили про усунення Ярослава Железняка з поста голови фракції (11 голосами). Керівництво фракції заперечило переобрання, заявивши, що для прийняття такого рішення за статутом потрібні голоси 2/3 фракції, а не простої більшості.
Кіра Рудик заперечує звинувачення в узурпації влади, заявляючи, що її повноваження підтвердили 90% учасників з’їзду політсили в січні 2021 року.

Читайте також:
Остаточний розкол у “Голосі”: більшість (?) нардепів виходять із партії та бойкотують її з’їзд

Голова “Голосу” Рудик тричі ухилилася від питання про наявність у неї громадянства США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна