Притула іде з партії “Голос”, але не з політики

 

Колишній кандидат від “Голосу” на виборах мера Києва, телеведучий Сергій Притула заявив про вихід із партії. Водночас він наголосив, що не йде з політики.

Про це він оголосив у фейсбуці в понеділок, 7 червня.

“Два роки тому, 8 червня 2019 року, я оголосив про приєднання до команди “Голосу” перед минулими парламентськими виборами… Не знаю, як би склалась історія партії, якби минулого року її не полишив би засновник (Святослав Вакарчук – “Н”). Проте станом на сьогодні, 7 червня, я оголошую про свій вихід з партії “Голос”, – написав Притула.

“Я йду з партії, яка, не в останню чергу завдяки діям нового керівництва, віддалилась від наших початкових засад настільки далеко, що можна констатувати точку неповернення”, – пояснив Притула.

Сергій додав, що “до останнього вірив у можливість цивілізованого діалогу та реанімації партії, за яку на парламентських виборах віддали свої голоси понад 850 тис. українців. Але діалогу не вийшло, і тепер мною керує лише одне бажання: відвести негатив від тих команд “Голосу” у регіонах, які два роки щиро та віддано працювали для людей, а зараз стали заручниками ситуації, коли партійні “верхи” не чують “низів” і ця глухота призводить до критики усіх без винятку членів команд “Голосу” по всій Україні”.

За його словами, “партійні ряди почали очищати від тих, хто піддав критиці недобропорядних персонажів із “Голосу”.

“…Відсутність будь-яких реакцій керівництва партії на «зашкварні» голосування своїх депутатів на будь-якому рівні означає не лише толерування, але й погодження такої поведінки”, – додав Сергій.

“Про свої наступні плани у політичній царині я, в обов’язковому порядку, повідомлю на своїх офіційних ресурсах!” – зазначив Притула.

Нагадаємо, у лютому стало відомо, що Сергій Притула не потрапив до нового складу політради “Голосу”, а також перестав бути заступником голови партії. Водночас на Притулку орієнтується близько половини членів фракції “Голосу” у Верховній Раді.
У квітні він заявив, що бачить себе новим керівником партії “Голос”, в іншому разі реалізовуватиме власний політичний проєкт. Голова партії Кіра Рудик відповіла, що “партійна робота – це не виступи в клубах”.

Читайте також:
Притула відмовився вести програму на “Новому каналі” через бенефіціарів з паспортами РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна