Нардепи від “Голосу” заявили про зміну голови фракції. Пресслужба намагається заперечити

доповнено

Фракція “Голос” на своєму засіданні проголосувала за звільнення з посади керівника фракції Ярослава Железняка, а тимчасово виконувати обов’язки голови фракції буде ветеран АТО, “кіборг” Роман Костенко, заступник керівника фракції.

Таке рішення ухвалили під час засідання в понеділок, 12 липня, голосами 11 народних депутатів – це більшість членів фракції у Верховній Раді.

Лист із відповідним рішенням був надісланий спікеру парламенту Дмитру Разумкову.

Нардеп під “Голосу” Роман Лозинський пише у фейсбуці: “Хочемо нагадати, що кілька місяців тому в “Голосі” почався скандал – більшість партійців вимагали звільнення керівництва партії та фракції, а 10 народних депутатів заявили про створення окремого об’єднання “Справедливість” в парламенті. Народні депутати звинуватили керівництво партії Кіру Рудик в узурпації влади та корупційних договорняках, а керівника фракції Ярослава Железняка в тому, що не виконує свої обов’язки голови фракції та п’ять місяців поспіль відмовляється скликати засідання фракції, як цього вимагає закон та внутрішні положення роботи фракції. Перед цим через керівництво партії з неї пішов один з її засновників і лідерів Сергій Притула”, – нагадав Лозинський.

Пресслужба партії пізніше заперечила інформацію про звільнення голови фракції Ярослава Железняка, заявивши, що вона нібито не відповідає дійсності.

“Призначення і звільнення голови фракції і його заступників відбувається при щонайменше 2/3 голосів від складу фракції” – заявили в апараті політсили, закликавши народних депутатів “утриматися від провокацій”.

Водночас депутатка Олександра Устінова – ще одна представниця опозиції в “Голосі” – додала в соцмережі таке: “Заперечувати можна довго, але документи є документи. Відповідно до положення про фракцію, для призначення керівника фракції “Голос” потрібно 14 голосів. Такого ж самого положення про звільнення немає, відповідно, рішення про відкликання з посади/звільнення приймається простою більшістю, тобто 11 голосами. Тепер Ярослав Железняк може довго розказувати про свою “легітимність”, ми вже таке проходили. Час піти красиво”.

Читайте також:
Голова “Голосу” Рудик тричі ухилилася від питання про наявність у неї громадянства США

“Кіборг” Роман Костенко, який став нардепом: Два тижні в ДАПі визначили мою політичну кар’єру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна