Голова “Голосу” Рудик тричі ухилилася від питання про наявність у неї громадянства США

 

Голова партії “Голос”, народна депутатка Кіра Рудик у телеефірі тричі ухилилася від прямої відповіді на запитання щодо наявності в неї громадянства Сполучених Штатів Америки.

Це сталося в ефірі телеканалу “Україна 24” в понеділок, 5 липня.

Ведуча програми “Хард з Наталією Влащенко” прямо запитала Кіру Рудик, чи має вона американське громадянство. Депутатка відповіла, що народилася в Україні та є українкою.

Після цього Влащенко ще двічі повторила запитання, але Рудик відповіла те саме.

Згодом у пресслужбі партії “Голос” зазначили, що їхня лідерка має лише українське громадянство.

“Учора в ефірі каналу “Україна 24” лідерка партії “Голос” Кіра Рудик сказала, що завжди була і є українкою. Вона є громадянкою України. Ніякого іншого громадянства, включаючи громадянство США, Кіра Рудик не має і ніколи не мала”, – ідеться в заяві пресслужби “Голосу”, яку цитує “Українська правда”.

Як відомо, подвійне громадянство заборонене українським законодавством. Були приклади позбавлення нардепів українського громадянства через це.

Нагадаємо, до початку політичної кар’єри у 2019 році Кіра Рудик працювала в українській ІТ-індустрії, вона створила компанію Ring Ukraine – відділення американського стартапу Ring. Із 2016 року Кіра перетворила невелике відділення міжнародної компанії Ring Ukraine на велику компанію з близько тисячею співробітників та трьома офісами у різних містах України. 2018 року американський гігант Amazon уклав угоду з придбання Ring за $1 млрд, чому посприяла Рудик.
Також Кіра Рудик входила до правління Американської торговельної палати в Україні та Асоціації IT України.

Наразі існує розкол у партії “Голос” та її фракції в парламенті – половина фракції різко критикує крило на чолі з Рудик за угодовську політику та прямує до створення окремої політичної сили.

Читайте також:
ОП і “слуги народу” періодично пропонують “Голосу” об’єднатися в коаліцію, – Рудик

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна