Під Донецьком від кулі снайпера загинув солдат Іван Ковальовський із 58 омпбр. ДОПОВНЕНО

доповнено, уточнено

Городенківська міська рада Івано-Франківської області повідомила про смерть військовослужбовця ЗСУ Івана Ковальовського внаслідок снайперського вогню в районі проведення операції Об’єднаних сил. Життя військового обірвалося в понеділок, 26 квітня.

Співрозмовники “Новинарні” в 58-й мотопіхотній бригаді підтвердили, що втрата – бойова.

“Городенківська міська рада висловлює щирі співчуття рідним та близьким з приводу смерті учасника АТО уродженця села Колінки – Ковальовського Івана Івановича “Африка”, який загинув 26.04.2021 року від кулі ворожого снайпера”, – йдеться в повідомленні органу влади.

У ранковому зведенні штабу операції Об’єднаних сил не було згадки про смерть українського військового напередодні. Сказано лише, що 26 квітня один боєць отримав осколкове поранення.

У пресцентрі штабу операції Об’єднаних сил на запитання “Новинарні“, чи була смерть Ковальовського бойовою втратою, відповіли: “Обставини загибелі чи смерті уточнюються. Але за дві останні доби снайперського обстрілу в зоні бойових дій не фіксувалося”.

Невдовзі про загибель свого військовослужбовця сповістила 58-ма окрема мотопіхотна бригада ЗСУ імені гетьмана Івана Виговського.

“Знову безповоротна втрата… З сумом повідомляємо про загибель нашого друга, воїна, побратима.
26 квітня 2021 року на сході країни під час несення служби на спостережному посту був смертельно поранений солдат Ковальовський Іван Іванович”, – сказано в повідомленні.

Іван Ковальовський

За даними “Новинарні“, солдат Ковальовський загинув у районі селища Піски під Донецьком.

Іван із напарником чергували на “спостережнику”, по черзі на даху та знизу. Коли напарник піднявся на зміну, Ковальовський лежав і не дихав. Оскільки не було видно крові, спершу подумали про смерть 48-річного бійця від серцевого нападу. Проте потім побачили поранення, кров увібралася в одяг, було пошкоджено нирки та інші внутрішні органи. Відтак у бригаді констатували поранення від кулі снайпера.

У повідомленні підрозділу зазначається, що в бригаді він – із лютого 2021 року.

Командування бригади та весь особовий склад висловили щирі співчуття родині та близьким загиблого захисника України.

Іван Ковальовський народився 18 лютого 1973 року. Відомо, що він мешкав у місті Дніпро. У 2015 році отримав важке поранення внаслідок підриву поблизу смт Станиця Луганська, але відновився та продовжив військову службу.

За даними “Новинарні“, Іван Ковальовський – 13-та бойова втрата Збройних сил України на фронті з початку квітня 2021 року.

3 квітня під Шумами на Донеччині підірвався сержант Сергій Сулима з 10-ї гірсько-штурмової бригади.

Того ж дня в тому же районі загинув від кульових поранень сапер 10 огшбр Ігор Байтала. 6 квітня окупанти віддали його тіло, що залишалося в “сірій зоні”.

5 квітня від кульового поранення поблизу Авдіївки на Донеччині загинув військовослужбовець 72 омбр солдат Владислав Мороз.

5 квітня смертельне кульове поранення біля Золотого-4 отримав молодший сержант Віктор Гелебрант із 92-ї окремої механізованої бригади.

6 квітня від підриву в авто в районі села Степне на Донеччині загинув солдат 1 отбр Максим Стеблянко.

6 квітня внаслідок обстрілу з СПГ в районі Невельського на Донеччині загинув старший лейтенант Володимир Шпак із 58 омпбр.

8 квітня від снайперського вогню під Водяним на півдні Донецької області загинув боєць 36-ї окремої бригади морської піхоти матрос Денис Юшко.

10 квітня біля Золотого-5 на Луганщині від ворожої російської кулі загинув Андрій Теперик із 92-ї окремої механізованої бригади.

12 квітня внаслідок прицільного обстрілу з боку російсько-окупаційних військ на Донеччині загинув боєць 10-ї огшбр старший солдат Ярослав Карлійчук.

13 квітня, внаслідок осколкового поранення від скинутої ворожим безпілотником протипіхотної міни, під Майорськом на Донеччині загинув боєць 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади старший солдат Олексій Мамчій.

18 квітня в результаті ворожого обстрілу з автоматичних станкових гранатометів поблизу Широкиного на Донеччині поліг грузинський легіонер ЗС України Давід Шартава зі 128 огшбр.

22 квітня від обстрілу з ПТРК під Горлівкою на Донеччині поліг солдат 10 огшбр Олександр Луцик.

Читайте також:
Загиблі герої березня 2021: дев’ять облич та історій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна